Skocz do zawartości
grzesiek303

Dolozenie Pamieci Czy Kupienie Nowego Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam oto taki problem. Posiadam pamieci 2x1GB OCZ Platinum Edition rev.2

Chce miec w sumie 4GB ale szybsze niz 800 czyli zalozmy te 1066. No i mam teraz dylemat co najlepiej zrobic. Po glowie chodza mi takie opcje:

• Dokupic taki sam zestaw pamieci i podkrecic do tych 1066MHz
  • Dokupic zestaw jakiejs innej firmy tez 800MHz i tez podkrecic - chyba najgorsza opcja
  • Sprzedac obecne pamieci i kupic 2x2GB.
Zupelnie nie wiem co bedzie najlepszym wyjsciem wiec zwracam sie do waszego doswiadczenia i prosze o jakies porady.

Moja konfiguracja:

Gigabyte EP45-DS3L

Intel E5200 @ 3GHz

Asus EAH 3850

Chieftec 450W

Edytowane przez grzesiek303

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak samo jak amerykańskie mushkiny i inne. chodzi o to że po za samymi kostkami, (TAK!!! :/) które są produkowane na Tajwanie w Malezji czy innym dalekowschodnim kraju, pcb i inne bajery to polski pomysł, dwa składane są w polsce, trzy za 200 zł nie znajdziesz nic znacznie konkretniejszego.

więc nie wiem z czego tak ryjesz... to jest chyba oczywiste że jak pamięć produkowana jest na kościach microna czy samsunga to się rozumie samo przez sie że owe kości są produkowane w innym miejscu niż sam ram. zresztą liczy się produkt końcowy a nie półprodukty i dla mnie goodramy są polskie a nie chińskie czy japońskie.

Edytowane przez prznar1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak samo jak amerykańskie mushkiny i inne. chodzi o to że po za samymi kostkami, (TAK!!! :/) które są produkowane na Tajwanie w Malezji czy innym dalekowschodnim kraju, pcb i inne bajery to polski pomysł, dwa składane są w polsce, trzy za 200 zł nie znajdziesz nic znacznie konkretniejszego.

więc nie wiem z czego tak ryjesz... to jest chyba oczywiste że jak pamięć produkowana jest na kościach microna czy samsunga to się rozumie samo przez sie że owe kości są produkowane w innym miejscu niż sam ram. zresztą liczy się produkt końcowy a nie półprodukty i dla mnie goodramy są polskie a nie chińskie czy japońskie.

A nie prawda, bo jak dobrze poszukasz, to znajdziesz i za 200 zł konkretne RAM-ki.

@grzesiek303: Z tych linków, które podajesz brałbym GeIL Ultra lub ew. OCZ Reaper. Alternatywą mogą być tutaj dobre 800-ki, które zrobią te 1066MHz bez większego problemu (np. G.Skill PK za ok. 200 zł - trochę oszczędzasz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi