grzesiek303 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam! Mam oto taki problem. Posiadam pamieci 2x1GB OCZ Platinum Edition rev.2 Chce miec w sumie 4GB ale szybsze niz 800 czyli zalozmy te 1066. No i mam teraz dylemat co najlepiej zrobic. Po glowie chodza mi takie opcje: Dokupic taki sam zestaw pamieci i podkrecic do tych 1066MHz Dokupic zestaw jakiejs innej firmy tez 800MHz i tez podkrecic - chyba najgorsza opcja Sprzedac obecne pamieci i kupic 2x2GB. Zupelnie nie wiem co bedzie najlepszym wyjsciem wiec zwracam sie do waszego doswiadczenia i prosze o jakies porady. Moja konfiguracja: Gigabyte EP45-DS3L Intel E5200 @ 3GHz Asus EAH 3850 Chieftec 450W Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez grzesiek303 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokenz Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 mam prawie taki sam dylemat , oczywiscie najlepszym wyjsciem jest sprzedanie i kupienie 2x2 gb zeby pozniej nie bylo "dziwnych akcji" bo z pamieciami to bardzo mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Lepiej wymienić na 2x2Gb. Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek303 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) Lepiej wymienić na 2x2Gb.Ok, a jakie pamieci 2x2Gb 1066MHz do mojego kompa byscie polecili? Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez grzesiek303 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 goodram pro 1066 dobre polskie pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 goodram pro 1066 dobre polskie pamięci :) hahaha poza tym że firma polska to chyba same pamięci polskie nie są Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) tak samo jak amerykańskie mushkiny i inne. chodzi o to że po za samymi kostkami, (TAK!!! :/) które są produkowane na Tajwanie w Malezji czy innym dalekowschodnim kraju, pcb i inne bajery to polski pomysł, dwa składane są w polsce, trzy za 200 zł nie znajdziesz nic znacznie konkretniejszego. więc nie wiem z czego tak ryjesz... to jest chyba oczywiste że jak pamięć produkowana jest na kościach microna czy samsunga to się rozumie samo przez sie że owe kości są produkowane w innym miejscu niż sam ram. zresztą liczy się produkt końcowy a nie półprodukty i dla mnie goodramy są polskie a nie chińskie czy japońskie. Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek303 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Te GoodRamy ciezko jest dostac. Czy zamiast nich mogly by byc ktores z tych, ktore najlepiej wziac? http://allegro.pl/item699377408_4gb_2x2_oc...c_heatpipe.html http://www.komputronik.pl/index.php/produc...066MHz_CL5.html http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__kata...5_DDR2_1066MHz/ http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__kata...66MHz_DDR2_ELK/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 tak samo jak amerykańskie mushkiny i inne. chodzi o to że po za samymi kostkami, (TAK!!! :/) które są produkowane na Tajwanie w Malezji czy innym dalekowschodnim kraju, pcb i inne bajery to polski pomysł, dwa składane są w polsce, trzy za 200 zł nie znajdziesz nic znacznie konkretniejszego. więc nie wiem z czego tak ryjesz... to jest chyba oczywiste że jak pamięć produkowana jest na kościach microna czy samsunga to się rozumie samo przez sie że owe kości są produkowane w innym miejscu niż sam ram. zresztą liczy się produkt końcowy a nie półprodukty i dla mnie goodramy są polskie a nie chińskie czy japońskie. A nie prawda, bo jak dobrze poszukasz, to znajdziesz i za 200 zł konkretne RAM-ki. @grzesiek303: Z tych linków, które podajesz brałbym GeIL Ultra lub ew. OCZ Reaper. Alternatywą mogą być tutaj dobre 800-ki, które zrobią te 1066MHz bez większego problemu (np. G.Skill PK za ok. 200 zł - trochę oszczędzasz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...