Recha Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Witam Miałem dziś zamiar zrobic formata. W tym celu włożyłem do napędu płytę z XP, po czym standardowo chciałem spowodowac rozruch z CD naciskając 'dowolny klawisz'. No i niestety, akurat w momencie w którym należy to zrobic klawiatura wraz z myszą stają się nieaktywne. Chwilę później gdy komputer już całkowicie się uruchomi sprzęt działa normalnie. Spróbowałem jeszcze raz dokładnie obserwując klawiaturę. Na samym początku jest aktywna, mogę normalnie wejśc do biosu, jednak gdy dochodzi do momentu w którym musze cokolwiek wcisnąc, żeby zrobic owy rozruch z CD... wszystkie diody się gaszą... klawiatura staje się nieaktywna... po czym tak jak już wcześniej wspomniałem po całkowitym uruchomieniu komputera wszystko wraca do normy. Czy ktoś spotkał się z podobną sytuacją ? Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Jeśli klawiatura na usb, to puszukaj w biosie i włącz funkcję o nazwie podobnej do "usb legacy (keyboard) support". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...