Skocz do zawartości
sieniek

Części Do Komputera...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

A więc 2 tygodnie temu siedziałem sobie przy komputerze aż tu nagle kaaaaboom ;d strzeliły przepięknie 2 piorunki a w raz z nimi strzelił mój komputer, po tym wydarzeniu niezwłocznie udałem się do serwisu komputerowego gdzie powiedzieli mi ( po przeglądzie ) jest siadnięty zasilacz, płyta główna, karta graficzna, a miałem sprzęt;

Intel Dual Core E2160 - 1.8ghz up 2,7ghz

Foxconn p35-a,

Amacrox Warrior 400w,

Ati Radeon x1950 pro sapphire,

I oto teraz mam do Was 3 pytania, jak miałem procka podkręconego do 2,7 i jak go przełożę do innej płyty głównej to procek pojdzie sie bujać ? a drugie pytanie - Nie mogę nigdzie znaleźć foxconna p35-a, i teraz chciałbym kupić płytę główną tylko nie mam pojęcia jaką, mój budżet to 200 - 300 zł, zastanawiam się również nad kartami graficznymi 8800GTS - 512mb vs HD 4770 co polecacie ? i czy ten zasilacz mogę zastąpić Chieftecki'em 450w ? Czy polecacie żeby kupił spowrotem tego Amacroxa ?

Dziękuje Wam z góry za odpowiedź.

Sieniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc jak przelozysz bedzie chodzil na defaulcie, nic mu sie stanie. Taktowanie i napiecie zmieniasz w biosie, ktory siedzi na plycie. Nowa plyta, nowy bios = ustawienia fabryczne.

Zasilke jak najbardziej Chiefteca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nowych np EP35-DS4 za ~300 którą posiadam i nie narzekam, lub możesz dołożyć do MSI P45 Neo2-FR,lub jakąś używkę z allegro np MSI P35 Neo2-FR

edit.

I zauważyłem że NEO3-FR spadły poniżej 300 KLIK

Edytowane przez izded

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EP35-DS4 lub jeśli gdzieś jeszcze znajdziesz to Asus P5B Premium lub Deluxe - chipset p965, ale ogólnie płyta bije niejedną na p45 do E2160 wystarczy spokojnie.

Karta 8800gts (ale tylko 512mb !) chyba jest troszeczkę wydajniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi