Skocz do zawartości
ms-trex

Adapter Sata/usb Czy Obudowa Na Hd

Rekomendowane odpowiedzi

Tanie adaptery (~50zł, a przynajmniej o takich piszę, z droższymi może być podobnie ;P ) lubią się uszkadzać szybko pociagając za sobą hdd :]

Jeśli chodzi o zwykłą pracę to nie, nic nie uszkodzi. Inna sprawa j/w. Padnie jedno pada i drugie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tanie adaptery (~50zł, a przynajmniej o takich piszę, z droższymi może być podobnie ;P ) lubią się uszkadzać szybko pociagając za sobą hdd :]

Jeśli chodzi o zwykłą pracę to nie, nic nie uszkodzi. Inna sprawa j/w. Padnie jedno pada i drugie :(

ke a coz to za herezje :>

ze niby uskadzaja dyski :/

nigdy sie z czyms takim nie spotkalem a mialem ich troche w zyciu

obudowa ma jedna znaczaca przewage : w teorii odprowadza tez cieplo co przy przejsciowce jest niemozliwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo mam zdanie. Nie spotkałem się jeszcze z uszkodzonym adapterem. poza tym obudowa to nic innego jak opakowany adapter. Jeśli się zastanawiasz co wybrać to odpowiedz sobie czy będziesz korzystał z takiego urzadzenia stale, czy tylko okazyjnie, oraz czy będziesz wędrował z tym, czy używał tylko w domu.

Wg mnie

wędrówki, codzienna eksploatacja: kieszeń

okazyjne podłaczenie dysku/nagrywarki: adapter.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi