ms-trex Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam, chciałem się dowiedzieć czy używanie wewnętrzengo dysku 3.5" jak zewnętrznego poprzez adaptery sata/ide na USB może w jakiś sposób zaszkodzić pracy dysku twardego? Może lepiej kupić jakąś obudowę na hd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Tanie adaptery (~50zł, a przynajmniej o takich piszę, z droższymi może być podobnie ;P ) lubią się uszkadzać szybko pociagając za sobą hdd :] Jeśli chodzi o zwykłą pracę to nie, nic nie uszkodzi. Inna sprawa j/w. Padnie jedno pada i drugie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms-trex Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 O kurcze, czyli trzeba byłoby kupić jakieś opakowanie? Tylko dostanie coś w cenie niższej niż sam hd czyli poniżej 200zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Tanie adaptery (~50zł, a przynajmniej o takich piszę, z droższymi może być podobnie ;P ) lubią się uszkadzać szybko pociagając za sobą hdd :] Jeśli chodzi o zwykłą pracę to nie, nic nie uszkodzi. Inna sprawa j/w. Padnie jedno pada i drugie :( ke a coz to za herezje :> ze niby uskadzaja dyski :/ nigdy sie z czyms takim nie spotkalem a mialem ich troche w zyciu obudowa ma jedna znaczaca przewage : w teorii odprowadza tez cieplo co przy przejsciowce jest niemozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 To samo mam zdanie. Nie spotkałem się jeszcze z uszkodzonym adapterem. poza tym obudowa to nic innego jak opakowany adapter. Jeśli się zastanawiasz co wybrać to odpowiedz sobie czy będziesz korzystał z takiego urzadzenia stale, czy tylko okazyjnie, oraz czy będziesz wędrował z tym, czy używał tylko w domu. Wg mnie wędrówki, codzienna eksploatacja: kieszeń okazyjne podłaczenie dysku/nagrywarki: adapter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms-trex Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Już zwątpiłem przy poszukiwaniach dysków zewnętrznych, ale znów piszecie że z adapterem powinno śmigać także już zgłupiałem. Dysk miałby służyć jako backup cennych danych także bym go nigdzie nie nosil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 http://allegro.pl/6134_obudowy_dyskow_3_5_...p;change_view=1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...