Kaeres Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Cześć. Chcę zabrać rodzinkę na wycieczkę pieszą po OPN. Problem w tym, że dziecko ma 4,5 roku i nie za bardzo nadaje się na zwiedzanie całych szlaków po kilkanaście/dziesiąt kilometrów. Co Waszym zdanie warto tam zobaczyć tak aby nie było za wiele chodzenia ale żeby pół dnia miło spędzić czas ? PS. Gdzie najlepiej samochodem dojechać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) Dzięki za pomoc. Po prostu już nie wiedziałem gdzie jechać tyle znalazłem tutaj opcji. Może się komuś przyda więc piszę, że OPN to zajebiste miejsce i radzę odpocząć od kompa w tym właśnie miejscu za żadne pieniądze - no może parking za 10zł odstraszyć ale w Zakopanem 2xdroższe są :) Z dzieckiem jedźcie do Ojcowa, na ostatni z możliwych parkingów (dalej jest zakaz wjazdu) i zróbcie z buta trasę parking-Ciemna Jaskinia-Brama Krakowska/źródełko miłości-Grota Łokietka-parking (lub w drugą stronę jeżeli ktoś woli podchodzić czarną trasą niż schodzić). Samemu 3-4 godz ze zwiedzaniem. Z dzieckiem pół dnia jak z bicza strzelił :) Edytowane 14 Sierpnia 2009 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 oj nie zauważyłem tematu wcześniej... napisał bym Ci co nieco bo byłem tam ze 4 razy, naprawdę ładnie. warto też zapakować rowery na dach i pośmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...