Skocz do zawartości
Cheed

Monitor 19-20 Cali Do 500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

poszukuję monitora LCD 19-20 cali, czarnego, wyposażonego w złącze DVI w cenie do 500 złotych. Monitor powinien służyć do internetu, filmów i od czasu do czasu gier, nie zależy mi na obróbce zdjęć itp.

Znalazłem na przykład taki LG W1942T-BF. Ktoś może polecić coś innego?

Edytowane przez Cheed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

poszukuję monitora LCD 19-20 cali, czarnego, wyposażonego w złącze DVI w cenie do 500 złotych. Monitor powinien służyć do internetu, filmów i od czasu do czasu gier, nie zależy mi na obróbce zdjęć itp.

Znalazłem na przykład taki LG W1942T-BF. Ktoś może polecić coś innego?

seria z końcówką 42 to stara seria, teraz nowa lepsza to 43 szukaj czegoś takiego bo cena podobna a monitor lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra przejrzałem wszystko co jest dostępne na rynku. Oto te monitory:

Gateway HD1900 413zł

Gateway 1976W 438zł

Hyundai 19 LCD X93Wd 435zł

LG W1942T-PF 499zł

LG W1942T-BF 499zł

Byłbym wdzięczny gdybyście mi polecili najlepszy - pewnie wybór padnie na któryś z dwóch ostatnich :) Dodam jeszcze, że seria 43 z DVI to 18,5 cala a to już za mało dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponadto nie ma obowiązku grania w rozdzielczości natywnej.

No właśnie planuje kupić monitor 20-22". Z tym że większość natywną ma 1680x ileś tam a niektóre nawet FullHD i teraz tak myślę sobie że z moim HD2600 Pro w takich rozdzielczościach nie pogram, dlatego np w Windowsie mógłbym mieć tą natywną a w grach przełączać sobie powiedzmy 1024x768? Obraz sie nie rozjedzie czy coś? Za bardzo nie siedzę w tych rozdzielczościach LCD. Za jakiś czas mam tez zamiar kupić nową kartę, coś pokroju GTS250/HD4830/4850.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Ci monitor firmy Dell. Chłopak używa i jak do tej pory jest bardzo zadowolony. Ostatnio wymieniał na nowszy model. Kupił go na allegro za dość pokaźne pieniądze i trochę żałował, że nie wstrzymał się z decyzją bo przeglądając oferty na necie znalazł go taniej w X-KOM.pl . Mają tam właśnie monitory na promocji, więc może looknij sobie na ich stronę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie planuje kupić monitor 20-22". Z tym że większość natywną ma 1680x ileś tam a niektóre nawet FullHD i teraz tak myślę sobie że z moim HD2600 Pro w takich rozdzielczościach nie pogram, dlatego np w Windowsie mógłbym mieć tą natywną a w grach przełączać sobie powiedzmy 1024x768? Obraz sie nie rozjedzie czy coś? Za bardzo nie siedzę w tych rozdzielczościach LCD. Za jakiś czas mam tez zamiar kupić nową kartę, coś pokroju GTS250/HD4830/4850.

zależy od monitora

niektóre bardzo ładnie skalują a inne tragicznie. Generalnie to kiedys byl z tym problem, praktycznie nie dalo sie pracowac w innej niz natywna rozdzielczosci.

zobacz sobie tutaj, dział intepolation

http://www.prad.de/en/monitore/review/2008...7wt-part12.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej dzięki ale pakować się w LG czy poszukać na przykład Samsunga, Neca albo Hyundaia ? Jakieś konkretne modele w tej cenie i pod te wymagania? Z góry dzięki za pomoc.

Pakowanie się to złe słowo - LG to dobry wybór, oprócz dobrej jakości i całkiem przystępnej ceny masz jeszcze dobrą gwarancję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudność polega też na tym że jest sporo modeli do zaproponowania i tak naprawdę ciężko jest coś wybrać. Większość LCD w tej klasie wyświetla obraz z bardzo zbliżoną jakością. W twoim przypadku najlepszym rozwiązaniem będzie spisanie wyżej wymienionych modeli i zobaczenie ich w sklepie na żywo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi