Raveeneer Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Co radzicie wybrać? Mój obecny sprzęt znajduje się poniżej. Jeśli chodzi o GF to planuje kupno tego: - Gainward GeForce GTS250 1GB DDR3 256bit PCI-E a Radka tego: -VAPOR-X SAPPHIRE RADEON HD4850 1024MB DDR3 Proszę o jakieś opinie. Mile widziane linki do testów, opinii zwłaszcza Gainward'a bo akurat do niego nie mogłem znaleźć. Jeśli masz napisać tylko "bierz radka/GF" to w ogóle nic nie pisz. Pozdrawiam, Rave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Bez oc wydajność podobna. Po oc hd4850 trochę lepszy. HD4850 pobiera mniej prądu. Podaj ceny tych kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Szukaj testów 9800GTX+ bo 9800GTX+/GTS250 to te same karty . Tu masz testy HD4850 i GTS250 : http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3553&p=3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zmień zasilacz lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Potrzebne Ci 1GB na karcie? W jakiej grasz rozdzielczości? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raveeneer Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 @Zieger69 Ta wiem, zasilacz zmienię. @NeoMagNeT Zawsze w największej ;p @andrew777 To że mniej prądu pobiera to mi akurat wisi. GF: 470zł Radek: 460 zł Czyli żadnej różnicy. Ale jakoś większe zaufanie mam do GF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 To mi dużo nie mówi. Napiszę inaczej, jeżeli grasz max w 1680x1050 to weź wersję 512MB, bo wyjdzie taniej a różnicy nie zauważysz. 1GB przydaje się w FullHD i większych. Ja bym brał Radeona bo po OC jest wydajniejszy, z GF`a dużo nie wyciśniesz bo ta karta już jest wyżyłowana prawie na maxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raveeneer Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 @NeoMagNeT Tak, karta będzie pracować w FullHD. Aha i jeszcze jedno pytanie jest jakaś znacząca różnica pomiędzy GF GTS 250, a GTX 260? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 @NeoMagNeT Tak, karta będzie pracować w FullHD. Aha i jeszcze jedno pytanie jest jakaś znacząca różnica pomiędzy GF GTS 250, a GTX 260? Tak i to dosyć duża. GTS 250 = 9800GTX+ = 9800GTX = 8800GTS czyli odgrzany kotlet i to nie raz ;) GTX 260 to nowa karta, zbudowana na GT200, jest wydajniejsza i to bardzo zauważalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...