bartmen Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam, dzisiaj zlozylem nowego kompa i nie dziala w nim naped dvd. Dvd jest na 100% dobre, podpinalem inne tasmy i tak samo. Zasilanie jest bo naped sie otwiera. W menedżerze urzadzen niby tam jest ale jest jakas dziwa nazwa i pisze ze CD, w Moim Komputerze również sie wyświetla, ale jak włoże płytke to napęd zaczyna pracowac i po chwili wyskakuje ze plyta jest pusta. W biosie również pojawia się ten naped pod jakas dziwną nazwą. Ale jak biore boot menu to tam go nie ma do wyboru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Jaki to napęd? Może trzeba by mu firmware nowy wgrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmen Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 LG gsa h54n Probowalem zainstalowac ten firmware tylko ze sie nie da bo pisze ze to nie do tego napedu. W menedzerze urzadzen pisze ze to jest stacja cd o nazwie H@ DRR i jakies tam dziwne litery. Rowniez sterowniki ASPI nie pomogly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 System OS jaki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmen Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Windows Xp Płyta główna AsRock A780GXH/128M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 A nie masz czasem SP3?Bo jesli tak, to on takie figle czesto plata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmen Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Nie, SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) Jaka taśma, podłączony sam/z innym urządzeniem na taśmie, podłączony na końcu taśmy, w środku, master/slave. Odpowiedź na w/w ułatwi rozwiązanie problemu. Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmen Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Tasma IDA na master, jest tylko jedno urzadzenie podlaczone do tej tasmy. Dysk twardy mam SATA. Robiłem aktualizacje biosa, nie pomoglo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Tasma IDA na master, jest tylko jedno urzadzenie podlaczone do tej tasmy. Dysk twardy mam SATA. Robiłem aktualizacje biosa, nie pomoglo [ot]Kaj idziesz?[/ot] Masz rozumiem, że masz napęd ustawiony zworką na master i jest on podpięty na koniec taśmy? Jaka taśma? ata66/100 80 przewodów? czy ata33 40przewodów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmen Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Mam ata 33 ustawione master, podpinalem i na koncu tasmy i w srodku, jest tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyberdave Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Spróbuj z inną tasiemką, PATA lubią się psuć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Napęd jest na ata66 jeśli się nie mylę, spróbuj użyć taśmy ata66/100 80-cio przewodowej. Mam napęd liteona który nie chce działać na taśmie ata33 a na ata66/100 bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmen Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Ale na innym kompie na tej samej tasmie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Więc zostaw napęd tam gdzie działa, prosta sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartmen Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Dzieki za rade, rzeczywiscie zostawie chyba kumplowi to dvd mi nie potrzebne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...