Whiskas Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam Kupilem nowego kompa, lecz mam problem, otoż mowie jaki, Wszystko pięknie ładnie się instaluje, ale jak przyjdzie instalować jakąś grę to podczas instalacji wyskakuje błąd że nie można skopiować pliku, a podczas instalacji windowsa dwa razy wyskoczył mi blueskreen. Postanowiłem odpalić prime... pada w minute... odpaliłem superpi... też pada,zresetowałem biosa... to samo bylo na viscie i na xpku. Tylko małe programy mogłem tylko zainstalować, typu gg, deamon i sterowniki. Możecie pomoc ?? Posiadam Intel Core 2 quad Q9550 Sapphire radeon hd 4890 BQ E6 600W OCZ 4GB (2x2GB) DDR2 1066MHz Reaper CL5 Heatpipe DFI Lanparty DK X48 Jezeli nie napisałem w tym dziale co trzeba to prosze o przekierowanie do innego Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez Whiskas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Możecie pomoc ??Możemy :lol2: Przeczytaj Ogłoszenie: Zanim cokolwiek napiszesz.. i uzupełnij temat o brakujące informacje. W zaistniałej sytuacji możesz też sie zwrócić do tego, kto Ci ten komputer sprzedał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskas Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Juz chyba poprawiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Sprawdź napięcie pamięci, mogą potrzebować więcej volt. Chłodzenie na cpu dobrze siedzi? wszystkie kołki dobrze trzymają, jakie chłodzenie na cpu, jakie temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskas Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Temperatura była w porządku była niska... chłodzenie mam mugen II także to na pewno nie wina chłodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 chłodzenie mam mugen II także to na pewno nie wina chłodzenia Zależy kto montował :P były na PPC fotki chłodzeń założonych odwrotnie :D Sprawdź ramy (VRAM, timingi i dzielnik, na koniec przepuść memtesta). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskas Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Dzięki ale jestem dopiero początkujący i moglibyście pomóc jakie wartości powinienem mieć albo jak to sprawdzić w ogóle?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) Sprawdzić i ustawić napięcie pamięci możesz w biosie. Jakie napięcie i jakie timingi być powinny, to zobaczysz przy pomocy programu cpuz - za darmo na sieci lub na samych pamięciach - jest na nich naklejka, a tam wszystko jest napisane. Chyba powinno być coś w stylu 5-5-5-18, a napięcie możesz ustawić nawet 2,3V, ale na początek spróbuj 2,1V, jak nie zadziała to podnieś o 0,1V. Oczywiście najlepiej najpierw sam to sprawdź, bo to twój sprzęt Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez prze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 1. Poczytaj temat o płycie - może ktoś miał z nią problemy. 2. Upewnij się, że wszystko dobrze podłączyłeś. 3. Spróbuj tak: wciskasz przycisk POWER na obudowie, aby włączyć kompa i trzymasz INSERT na klawiaturze numerycznej aż zacznie ładować się Windows. Wtedy puszczasz i testujesz kompa czymkolwiek. Jeśli wtedy wszystko będzie ok, to winne są ustawienia BIOS. 4. Sprawdź na innym zasilaczu. 5. Sprawdź na innych pamięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Trochę chaotycznie piszecie. Proponujęzacząć od pamięci. Wejdź na stronę producenta, znajdź swój model i tam będziesz miał podstawowe czasy dostępu oraz napięcie. Takie ustaw w biosie, sprawdź także czypamięci rzeczywiście pracują jako 1066 ( w CPU-Z będzie to 533 MHz w zakładce memory). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Tak z ciekawosci Jaki windows instalowales z sp 3 zintegrowanym ? czy sp2 ? Jakiej wielkosci masz dysk .. jaki tryb SATA ustawiony w biosie ? Wpiete jest zasilanie do grafy ? na plycie wszystko OK ? i tak jak poprzednicy pamieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiskas Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 (edytowane) Kolejny problem. Bawię się w OC,żeby procek miał te 3,6-3,7GHz lecz niestety jest pewien problem. To co posiadam : Intel Core 2 quad Q9550 Sapphire radeon hd 4890 BQ E6 600W OCZ 4GB (2x2GB) DDR2 1066MHz Reaper CL5 Heatpipe DFI Lanparty DK X48 Mugen II (chyba wszystko co trzeba wymieniłem) O to ustawienia V w biosie: CPU Voltage: 1.350 CPU PLL Voltage: 1.50 FSB Termination Voltage: 1.35 DRAM Voltage: 2.20 North Bridge Voltage: 1.35 FBS Leci na 400 przy mnożniku 8,5 przy samej zmianie cvore na 1,200V stabilnie na primie przez 5 h a na FSB 415 zero stabilności nawet po podniesieniu napięć tak jak powyżej Coś blokuje FBS na powyżej 400, niestety nie wiem co A co do ramów, wiekszosci czasow na auto a co sie dalo to na normal, FSB :RAM - 1:1 Napiszcie prosze, co może tak blokować FBS, i jak to odblokować Edytowane 12 Sierpnia 2009 przez Whiskas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 przeczytaj http://www.frazpc.pl/artykuly/627/CORE/2/Q...roki/rewizji/E0 Tu facet podkręcał twojego procka na płycie DFI P45 - zwróć uwagę na parametry, które podał. Może to coś pomoże. Według niego ważne są ustawienia GTL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...