lem21 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Mam problem z biosem na plycie k7 triton 7vt600p-rz gigabyte.Mianowicie ustawione w biosie mam ze dyski sata sa enable a gdy wlaczam komputer nie podczas wyszukiwania nie widac wogole dysku twardego.Na drugin komputerze pokazyje mi go bez problemu.Moze ktos wie co trzeba zmienic albo gdzie szukac.Z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciciu27 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 A w biosie widać twardziela???Bo jak widać, to może problem tkwi np. w samych podłączeniach dysku twardego(poluzowane lub nie dociśnięte wtyczki, lub jakaś usterka samych kabli). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lem21 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Problem w tym ze bios nie widzi dysku twardego.Dysk jest SATA 3.0 a nie ma zworek na nim i nie wiem jak zmienic go na 1.5 zeby zadzialal.:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Poszukaj na stronie producenta dysku twardego informacji na ten temat. Jeśli nie ma zworki na dysku to powinno być oprogramowanie do zmiany trybu pracy dysku na sata sata1. Może to wymagć podłączenia dysku do płyty z sata2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...