Skocz do zawartości
Hitpajp

A Jeśli Komp Nie Zawsze Startuje?

Rekomendowane odpowiedzi

odpalam sprzęt albo restartuję i ... nie mam pewności, że tym razem zagoli.

nieco denerwujące - co prawda wystarczy reset, ale chciałem zapytać czy to w ogóle może być np. wina pamięci, czy może mój zasilacz (całkiem niezły przecież) okazał się niewypałem

e8400@3.9ghz

tx 650W corsair

p5e ws pro asus

9800gtx+ dk asus

2x1GB 2LL kingston

250gb 10.seagate

dobra listwa belkin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej !

komp zachowuje się tak samo niezależnie od ustawień w biosie, również @default, nawet po aktualizacji biosu do najnowszego też bez zmian. nie uruchamia się mniej więcej co czwarty restart, czasem też przy pierwszym uruchomieniu.

no cóż domyślam się, ze zamiast pytać powinienem testować z nowymi podzespołami... ale gdyby ktoś miał kiedyś podobny problem, i po wymianie ramu na inny jego problem znikł, to byłbym wdzięczny za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra a jak się już włączyły, to co mówią testy na stabilność? Mówie tu o MemTest dla pamięci i np LinX dla procesora. Mimo że dzieje się to po OC jak i przed to można to sprawdzić. Proponuje też spróbować co sie będzie działo na jednej pamięci ram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra a jak się już włączyły, to co mówią testy na stabilność? Mówie tu o MemTest dla pamięci i np LinX dla procesora. Mimo że dzieje się to po OC jak i przed to można to sprawdzić. Proponuje też spróbować co sie będzie działo na jednej pamięci ram.

Jak już działa, to działa pięknie, memtest ok orthos ok 3dmark ok - można męczyć godzinami, tak samo gry. Nigdy nic się nie wyłączyło , nie zwiesiło. Ten "rozruchowy" reset jest ciekawy. Nie dzieje sie tak, że czarny ekran i koniec.

Po resecie załapuje, tak jakby jednak za słaby impuls był albo co.. OK sproboje z jedną kostką, na spokojnie, tragedii przecież nie ma :)

pozdr

vv sam go musze zresetować kopiąc w przycisk

Edytowane przez Hitpajp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi