PolandMET Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 (edytowane) To mie ma byc najpiekniejszy uklad na swiecie tylko prowizorka na pewien czas Uklad miał być zrobiony szybko z rzeczy ktore mam pod ręką i ktore nie beda mi potrzebne w glownym ukladzie. Poniewaz jakos mi nie idzie z wena tworcza wiec stwierdzilem ze jaki by nie byl i tak bedzie lepszy od radiatora przywiazanego drutem do podstawki (nie moglem znalezc zaczepu). Proc mi sie tak kopcil (50-80*C) ze nie moglem zadnej gry puscic. W koncu stwierdzilem ze nie ma co, trzeba cos sklecic na szybko. Zaczalem wczoraj po poludniu, skonczylem dzis po poludniu Temperatury spadly o polowe. W dodatku jest to test chlodnicy (chyba od automatu chlodniczego). Kupilem to cos jako chlodnice do osobnego obiegu dla GPU w glownym ukladzie. Na tym sa zamontowane dwa wiatraki 15cm na wolnych obrotach. Na CPU siedzi Prison Pro V2 GPU bo ten od CPU bedzie mi potrzebny a na NB siedzi Proson NB. Chlodziwo to petrygo. Edytowane 7 Sierpnia 2009 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 A może jakieś zdjęcia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Czy to nie jest przypadkiem jedyna pozycja w której ta pompa nie powinna pracować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 hmm, a tego to ja akurat Ci nie powiem. To jest jedyna pozycja w ktorej ta pompa dobrze lezy/stoi :) To jak mialaby byc usytuowana, na boku czy do gory nogami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 To jak mialaby byc usytuowana, na boku czy do gory nogami ?Aktualnie masz ją "do góry nogami" :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) ech, jak bede krecil koncowkami to mi zacznie ciec :D A to jest właściwe aby od gory korpus byl bardzo cieply ? na moich fotach ta niebieska, metalowa czesc korpusu. EDIT: Poprawione. Czarnym do dolu jest niestabilne wiec musi zostac tak. Przy okazji obrocilem dolny wentylator bo zamiast dmuchac w radiator, ssał. I naoliwilem, bo warczał :) Teraz jest sam miód i słodycz. Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) jak zamierzasz wrzucić układzik do kompa ? ;) Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 On nie ma "kompa" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 co ty nie powiesz :blink: , znasz w ogóle pojęcie słowa komputer ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Tak znam to .... jest to co teraz leży u niego na biurku więc pytanie jak wsadzić wc do kompa gdzie już jest złożone jest :mur: btw słowo ukladzić jest dla mnie obce :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Nazywaj mnie anarchistą albo zboczeńcem, ale odkąd uwolnilem swoj kibel z kleszczy ciasnych i zakurzonych obudów czuję się z tym rewelacyjnie. Nie wiem jeszcze co bedzie z TYM kompem. Albo go sprzedam albo sklece drugie WC na rurkach albo cos wymysle innego. To co jest tu, jest prowizorką, choc u mnie niektore prowizoryczne konstrukcje sa tak dobre ze nie trzeba je niczym zastepowac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Tak znam to .... jest to co teraz leży u niego na biurku więc pytanie jak wsadzić wc do kompa gdzie już jest złożone jest :mur: btw słowo ukladzić jest dla mnie obce :lol: no to gratuluje, jesli jest to kompletny komputer to pewnie u ciebie wygląda identycznie ...., poza tym naucz się używać znaków interpunkcyjnych bo to co napisałeś to brzmi lekko śmiesznie koniec OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 głupie pytanie, głupia odpowiedź, głupia pointa - tyle w temacie czepiania się słówek PolandMET buda kaloryfer odchodzi do lamusa czy nadal trzymasz się dodania kilku żeberek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 no wlasnie ze "robi sie". Rurki juz sa dospawane, czalosc skrecona i... czeka na wene tFurczą. Dzis napotkalem problem, bo na nowej plycie chlodzenie zintegrowane NB jest na glucie jakims przyklejone. Musze kompa poskladac i go wygrzac , moze wtedy to pusci bo jak nie to nie wiem co z tym zrobie. Wyrwe NB :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Suszarka :P a co masz za mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Asus Rampage Formula i na to wlasnie chce blok Bitspower'a przykleic a tu radiator ani drgnie :P Troche wstyd bo calosc lezy juz chyba 4 miesiace nieposkladana :D a ja wciaz na starym kompie siedze. No ale pomalutku sie posklada i to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 WC jak WC, ale zaskoczyłeś mnie ciągnąc zasilanie do Xonara z molexa który to raczej służy do tego aby płycie dodatkowe zasilanie dostarczać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 :P Bylo gniazdko w takim fajnym miejscu to sie az prosilo zeby z niego skorzystac. Zasilanie podświetlenia Xonara tez jest z karty (wlutowalem sie w nia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Asus Rampage Formula i na to wlasnie chce blok Bitspower'a przykleic a tu radiator ani drgnie :PWsadź płytę do lodówki, jedyny sposób. Potem podważ i jakoś odpadnie, ja na maximusie tak zrobiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 no wlasnie, co bedzie lepsze na zimno czy na goraco ? Nie mam tak duzego worka strunowego zeby ja szczelnie zatkac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 jak to rampage formula to włóż ją do tej wytłoczki plastikowej oryginalnej (ja tak zrobiłem), i wsadź to mniej więcej na 20min do zamrażalnika, i próbuj potem, jak nie to znowu do zimna, aż do skutku. maximus formula właściwie to samo, tam się da ładnie śrubokręt bodajże o sloty RAM oprzeć i tym podważać, ja się tak bałem a nagla traaach (wystraszyłem się jeszcze mocno) i odpadło :P (uważaj żebyś z chipsetem nie wyrwał) POWODZENIA! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...