Winternight Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Witam , potrzebuję nowy dysk 1TB , w pierwszej kolejności zależy mi na bezawaryjności zaraz potem na ciszy , wydajność nie musi być zabójcza. Proszę o pomoc , co moglibyście polecić ? Mój konfig: Procesor - Core 2 Duo E6750 - chłodzenie (Scythe Infinity) Płyta główna - Abit IP35 Pamięć - Patriot 2GB (2x1GB) CL4 EP LLK Dual DDR2 800 HDD - Maxtor 120 GB , Samsung 250 GB , WD Caviar 320GB 7200 16MB WD3200AAKS Nagrywarka - DVD-RW LG GSA-4163B Karta graficzna - GeForce - PALIT 8800GT 512 Zasilacz - Corsair 520W // Obudowa - Antec P182 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Samsung F2EG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winternight Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Co myślicie o : Seagate Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 1TB Hard Drive lub dyskach Caviara 1TB Green , Black może Blue ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Seagate ma problemy z awaryjnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 WD Caviar Green 1TB WD10EADS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winternight Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ten Samsung wydaje się być spoko myslałem nad WD Caviar Green Teraz co wybrać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drego Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ten Samsung wydaje się być spoko myslałem nad WD Caviar Green Teraz co wybrać ? Widziałem gdzieś opinię o dysku samsunga że jako baza danych do multimediów itp jest spoko, cichy ale jako systemowy nie za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) na te chwile to Samsung F2EG, ale poczekałbym 2-3 tygodnie na Samsung F3 - dużo wydajniejszy i pewnie tez nie dużo głośniejszy od F2EG Co do wyboru miedzy WD Caviar Green 1TB WD10EADS a Samsungiem F2EG brałbym Samsunga bo jest sporo szybszy. Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winternight Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Do multimediów potrzebuję właściwie to tylko i wyłącznie. Samsung będzie lepszy od Caviara ? Wydajność na końcu , w pierwszej kolejności zależy mi na bezawaryjności potem na ciszy W multimediach wydajność praktycznie nie gra roli , chyba że się mylę... Właściwie F3 już jest , wolałbym mieć coś sprawdzonego. Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez Winternight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Co myślicie o : Seagate Barracuda 7200.12 SATA 3Gb/s 1TB Hard Drive lub dyskach Caviara 1TB Green , Black może Blue ? Samsung tańszy i cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 no jest ale nie dostępny :) ale pewnie na dniach będzie, co do wydajnosci do multimedii to F2EG starczy z palcem..., dysk ma prawie taką samą wydajność jak Barki 11 500GB 7200obr. a ma tylko 5400obr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winternight Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Wezmę Samsunga 1 TB 5400rpm 32MB cache SATA-II F2EG lub WD Caviara GP-16 1TB WD10EADS 32 MB - Green Power Który wybrać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winternight Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Warto dołożyć do 1,5 TB ? Są jakieś problemy z awaryjnością tych dysków ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Wg mnie nie warto dodawać do WD bo jest wolniejszy. Co do 1,5 GB dysków nie widziałem takiego w akcji i jest to nowość, więc jeszcze nie są tak dobrze przetestowane,a le poczytaj w dziale o HDD więcej na ich temat. Mają zapewne trzy talerze więc nie są już tak kompaktowe jak mniejsze modele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winternight Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 (edytowane) Z dysków 7200 który będzie optymalny ? Edytowane 10 Sierpnia 2009 przez Winternight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winternight Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Wezmę WD10EADS ponieważ nie będe instalował systemu na nim przynajmniej będzie cichy i pewny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winternight Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Co myślicie o Hitachi 1TB 7K1000.B ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Co myślicie o Hitachi 1TB 7K1000.B ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 (edytowane) A ja jednak zaryzykuję i wezmę 7200.12 1TB jako dysk systemowy. Może nic złego się nie stanie.... do tej pory na 320GB było miło ale za ciasno..... Kosztuje 310zł. 20 drożej niż F1.... EDIT! No i go chapnołem.... Interesujące Frimware CC35 PRODUCT of Thailand - a nie china tak jak tu: 7200.12 CC34 Edytowane 13 Sierpnia 2009 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...