Skocz do zawartości
tikat

Zmiana Chłodzenia Na Hd4850

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Planuję zmienić chłodzenie na moim referencyjnym HD4850 na coś bardziej wydajnego i zdecydowanie bardziej cichego. Pasyw odpada.Cena 100-150zł (max!!)

Najczęściej polecane jest Accelero S1 rev.2 ale u mnie nie wejdzie (mój Antec 300 jest zbyt wąski :angry: chyba, że ktoś ma tą samą budę i mu wchodzi to chłodzenie? Wówczas będę myślał nad zakupem).

Nad czym myślałem?

- ThermalTake DuOrb

- Zalman ZM-VF1000

- SCYTHE MUSASHI

- Coolink GFXChilla

- no i Accelero Twin Turbo. Szukałem wersji PRO (z 90mm wiatrakami), ale nie mogłem znaleźć

Najbardziej się skłaniam do:

- ThermalTake DuOrb

- Accelero Twin Turbo

Jakie jest Wasze zdanie?

Edytowane przez tikat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Accelero Twin Turbo na 4850 od gigabyte'a... przy obrotach oscylujących w okolicach 45-47% temperatury w stresie rzadko przekraczają 50 stopni C, a samo chłodzenie jest bardzo ciche... Jedyny minus to stockowa pasta - na wstępie wymieniłem ją na Ceramique'a i strasznie słaba taśma na radiatorkach pamięci i zasilania...

Edytowane przez Wreq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Jedyny minus to stockowa pasta - na wstępie wymieniłem ją na Ceramique'a...

AC zazwyczaj daje do swoich produktów MX2, a wydaje mi się że ta jest lepsza niż Ceramique. Tylko musi się "uleżeć" jak zaleca producent.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi