tikat Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam! Planuję zmienić chłodzenie na moim referencyjnym HD4850 na coś bardziej wydajnego i zdecydowanie bardziej cichego. Pasyw odpada.Cena 100-150zł (max!!) Najczęściej polecane jest Accelero S1 rev.2 ale u mnie nie wejdzie (mój Antec 300 jest zbyt wąski :angry: chyba, że ktoś ma tą samą budę i mu wchodzi to chłodzenie? Wówczas będę myślał nad zakupem). Nad czym myślałem? - ThermalTake DuOrb - Zalman ZM-VF1000 - SCYTHE MUSASHI - Coolink GFXChilla - no i Accelero Twin Turbo. Szukałem wersji PRO (z 90mm wiatrakami), ale nie mogłem znaleźć Najbardziej się skłaniam do: - ThermalTake DuOrb - Accelero Twin Turbo Jakie jest Wasze zdanie? Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez tikat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 S1 nie wejdzie do Antka 300 ?? Musashi jest niezłym coolerkiem. Możesz jeszcze poszukać jakichś używanych Thermalrightów, albo Aurasa Fridge. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 S1 nie wejdzie do Antka 300 ?? Wejdzie i to ze sporym zapasem, autor jakieś banialuki wypisuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Ja mam Accelero Twin Turbo na 4850 od gigabyte'a... przy obrotach oscylujących w okolicach 45-47% temperatury w stresie rzadko przekraczają 50 stopni C, a samo chłodzenie jest bardzo ciche... Jedyny minus to stockowa pasta - na wstępie wymieniłem ją na Ceramique'a i strasznie słaba taśma na radiatorkach pamięci i zasilania... Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 ... Jedyny minus to stockowa pasta - na wstępie wymieniłem ją na Ceramique'a...AC zazwyczaj daje do swoich produktów MX2, a wydaje mi się że ta jest lepsza niż Ceramique. Tylko musi się "uleżeć" jak zaleca producent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 tak, AC daje mx2, która jest bardzo przyzwoita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 właśnie mi się trafiło z jakimś białym glutem... mx2 raczej bym tego nie nazwał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...