Skocz do zawartości
gwiazdorek88

Jaka Płytę Główna Wybrać Na Am2 - Konkretne Modele.

Rekomendowane odpowiedzi

Ceny od 100zł. do 160zł.

ASUSA M3A AM2+ ok. 150-160zł.

Abit KN9 nforce 4 ultra ok. 150zł.

Taka sama mi się wczoraj spaliła czy coś nie wyświetla obrazu. Byłem z niej zadowolony.

Foxconn A690gm2ma-8krs2h ok. 100zł. Szkoda tylko, że tak mało wejść PCI.

GA-MA69G-S3H ok. 150zl. - Szczerze nie przepadam za gigabyte tak jakoś wyszło, ale byłbym skłonny kupić ten model bo podobno jest całkiem udany.

Zależy mi na stabilności i przynajmniej jakimś przyzwoitym OC, żeby można było wykręcić mojego X2 5200+.

Abit był właśnie taką płytą, która rzadko sprawiała problemy i była stabilna jak skałaOczko.

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy mi na stabilności i przynajmniej jakimś przyzwoitym OC

Uszkodzona płyta to może znak, że masz się pozbyć tego x2 5200+. Jeśli sprzedasz go poprzez allegro, za uzyskane środki możesz kupić athlona II x2 240. Do tego płyta pod am2+. Będzie znacznie lepsze oc i lepsza wydajność. Za swoje cpu weźniesz ok 200zł.

Giguś o którym piszesz już obsługuje cpu na am3 link. Myślę, że warto się kierować obsługą cpu na am3 właśnie.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszkodzona płyta to może znak, że masz się pozbyć tego x2 5200+. Jeśli sprzedasz go poprzez allegro, za uzyskane środki możesz kupić athlona II x2 240. Do tego płyta pod am2+. Będzie znacznie lepsze oc i lepsza wydajność. Za swoje cpu weźniesz ok 200zł.

Giguś o którym piszesz już obsługuje cpu na am3 link. Myślę, że warto się kierować obsługą cpu na am3 właśnie.

Wiem wiem ;)

Ale płyta jest i tak tylko na rok po roku będzie nowy sprzęt, potrzebuję coś na teraz a ten sprzęt mi wystarcza jak na razie procek idzie ponad 3.0GHz i więcej mi nie potrzeba w tej chwili.

Chodzi mi o te konkretne modele które podałem i chyba skuszę się na najtańszego - miałem tą płytę kiedyś w ręce i mi się podobała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi