Kowal1248 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Witam. Tak jak w temacie kiedy kupiłem ramy 256 ddr I i podłączyłem do drugiego miejsca w płycie gł komputer zaczoł wariować system zaczoł się sypać wszystko się wyłączało.Kiedy wyjąłem tą kostkę wszystko zaczeło wracać do normy. Czy ten błąd da się jakoś naprawić?? Oto mój sprzęt na jakim pracuje.. P.główna ASRock 775VM800 Procesor Pentium 4 2,6 K.Graficzna Radeon 9250 256 Ram DDR I I to tyle mam nadzieje że ktoś z was pomoże pokonać ten problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Sprawdź czy obie kości są jednostronne/dwustronne. Jeśli są różne, to może Ci się nie udać zmuszenie ich do współpracy. Jeśli są tego samego typu, to musisz w bios wymusić ustawienia wg wolniejszej kości lub spróbować ustawień automatycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Ewentualnie goldmemory/memtest na jednej tylko kosci (tej nie dzialajacej) jesli komputer wystartuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal1248 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) Oby dwie kostki są jednostronne jedna firmy samsung PC3200 CL 3 a druga firmy elixir PC2700 CL.2.5. Komputer od dzielnie startuje na obydwu kostkach . Czy muszę wymienić jedną kostkę?? Czy może da się je zmusić do współpracy?? Jeśli się da proszę o dokładny opis jak mam to zrobić. Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez Kowal1248 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...