Skocz do zawartości
Scout

Falcon Rock II Spire

Rekomendowane odpowiedzi

Co sadzicie o takim rozwiazaniu do krecenia XP1700+?

5F271B1L3 Falcon Rock II SPIRE

Pozdro  :?:

mam podkrecony proc 11.5x166 max temp w stresie 48 ale proc nie jest posmarowny srebrna pasta czyli kilka stopni byloby nizej....super cichy wiatrak

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyna wada tego wiatraka jest jego mocowanie musialem wygiac ta spinke bo ze strasnzie twardego metalu nieruchoma tzn zadnych zawiasow wszstko zalezy od wygieca spinki...niemowiac o scignieciu boje sie ruszac bo mozna skruczyc rdzen dlatego mam zwykly silikon a pasta srebrna czeka w szufladzie az nabiore odwagi :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyna wada tego wiatraka jest jego mocowanie musialem wygiac ta spinke bo ze strasnzie twardego metalu nieruchoma tzn zadnych zawiasow wszstko zalezy od wygieca spinki...niemowiac o scignieciu boje sie ruszac bo mozna skruczyc rdzen dlatego mam zwykly silikon a pasta srebrna czeka w szufladzie az nabiore odwagi  :roll:

kup csa :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedyna wada tego wiatraka jest jego mocowanie musialem wygiac ta spinke bo ze strasnzie twardego metalu nieruchoma tzn zadnych zawiasow wszstko zalezy od wygieca spinki...niemowiac o scignieciu boje sie ruszac bo mozna skruczyc rdzen dlatego mam zwykly silikon a pasta srebrna czeka w szufladzie az nabiore odwagi  :roll:

podstawa to dobry plaski srubokret, taki ktory sie nie zsunie w nieodpowiednim momencie... a cos o tym wiem, bo nie mam juz jednego bolca na sokecie :evil: Teraz moge tylko wiatraki z potrojnymi zapinkami zakladac. Jak chcesz zciagnac, to naciskasz dosc mocno na dobrze siedzacy w zapince srubokret, jesli blaszka zejdzie troszke ponizej, odginasz ja, tak aby mocowanie bylo poza zasiegiem bolcow i dopiero wtedy puszczasz... Jesli bedziesz to robil ostroznie to nic sie nie stanie (nie mam blaszki na procu, a jeszcze zadnego "odpuklac" nie ukruszylem... 8) Zciagalem FRII juz z 10 razy (drutmode) wiec nie ma sie czego bac :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

falcon rock II jest baaardzo cichutki, jak sie zapoda speedfan'a i obroty wentyla na 0% to roznice ledwo slychac. ja mam maly problem bo mam wlasnie tego wentyla, tez narazie na standardowym silikonie i w stresie idzie nawet do 53,5 stopnia. atari a ty jaka masz mobo bo ja mam nf7, ktora to niby wskazuje wlasnie temp rdzenia procka, a te 53 stopnie to mam bez krecenia na 1700+ :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...