Skocz do zawartości
Jar3k

Wentylator 120mm

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje zakup wentylatora 120mm, a ponieważ nie za bardzo orientuje się jakie w tej chwili opłaca się kupić chciałbym się trochę was poradzić.

A więc wentylator ma służyć do usuwania powietrza z obudowy, zależy mi przede wszystkim na ciszy, a także wydajności. Środki jakie na ten cel mogę przeznaczyć to ok 40 max 50zł. Oczywiście wszystko zależy od tego jaką wydajność oferują.

Tak więc na jakie wentylatory warto zwrócić uwagę przy zakupie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem taki model Silentiumpc zephyr 120mm z tego co czytałem o nim zbiera dosyć dobre opinię od użytkowników, i tak się zastanawiam czy nie byłby lepszym wyborem ponieważ jest ponad 2x tańszy od w/w, i tu moje pytanie czy tak bardzo odstaje od droższych wentylatorów pod względem wydajności, ciszy i niezawodności?

Zależy mi na tym aby nie wydać zbyt dużo na wentylator i kupić coś wydajnego i cichego, w miarę możliwości.

Edytowane przez Jar3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim zagłębiłem się bardziej w temat wentylatorów czytałem ten topic (trudno byłoby go nie zauważyć :/), lecz nie pomógł mi on wtedy zbytnio. Przypuszczam że stało się tak ponieważ mam indywidualne potrzeby, i szukam pomocy w konkretnych problemach.

Zachowaj dla siebie te uwagi, ponieważ są mało przydatne.

Edytowane przez Jar3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi