Jar3k Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Planuje zakup wentylatora 120mm, a ponieważ nie za bardzo orientuje się jakie w tej chwili opłaca się kupić chciałbym się trochę was poradzić. A więc wentylator ma służyć do usuwania powietrza z obudowy, zależy mi przede wszystkim na ciszy, a także wydajności. Środki jakie na ten cel mogę przeznaczyć to ok 40 max 50zł. Oczywiście wszystko zależy od tego jaką wydajność oferują. Tak więc na jakie wentylatory warto zwrócić uwagę przy zakupie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Gentle Typhoon albo nowe Fandery, ale te jeszcze nie przebadane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar3k Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Czy Xthermal Btf 120mm będzie lepszy od tych które podałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Raczej nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar3k Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) Znalazłem taki model Silentiumpc zephyr 120mm z tego co czytałem o nim zbiera dosyć dobre opinię od użytkowników, i tak się zastanawiam czy nie byłby lepszym wyborem ponieważ jest ponad 2x tańszy od w/w, i tu moje pytanie czy tak bardzo odstaje od droższych wentylatorów pod względem wydajności, ciszy i niezawodności? Zależy mi na tym aby nie wydać zbyt dużo na wentylator i kupić coś wydajnego i cichego, w miarę możliwości. Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez Jar3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Oczywiście zajrzałeś do TEGO TEMATU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar3k Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) Zanim zagłębiłem się bardziej w temat wentylatorów czytałem ten topic (trudno byłoby go nie zauważyć :/), lecz nie pomógł mi on wtedy zbytnio. Przypuszczam że stało się tak ponieważ mam indywidualne potrzeby, i szukam pomocy w konkretnych problemach. Zachowaj dla siebie te uwagi, ponieważ są mało przydatne. Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez Jar3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 chcesz tanio i ok? zephyr chcesz wydajnosc/cisze/dluga dobra prace? s-flex, typhoon, silent wings. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...