ziolo14 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Witam! Podczas formatu na kompie : asrock k8nf6p, sempron, 512MB ddr1 ram elixir, ibox 350W, 120GB sata II, wywałało komunikaty z błędami pamięci ram : " IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL " oraz " PFN_LIST_CORRUPT " Więc podmieniłem pamięć ram na HP 256MB i rozpoczęłem formatowanie wszystko było ok, dopóki komp sie wyłączył i monitor nie reagował a wentylatory się kręciły... Zresetowałem bios, złożyłem kompa na "pajączka" (bez obudowy). - nie pomogło. Wyjąłem ram - mobo piszczało. Wyjąłem karte graficzną mobo nie reagowało. Karte graficzna sprawdziłem na innym kompie działa bez problemu, do starego kompa podłączyłem Modecoma MC 400W również nie pomogło. Płyta główna posiada zintegrowaną karte graficzną więc podłączyłem pod nią monitor - brak reakcji na monitorze świeci się żółta kontrolka jak wcześniej... Co może być przyczyną? Uwalone mobo ? Dodam, że rok temu było zmieniane na tego Asrock'a. Może zasilacz wykończył mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo14 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Podbijam, ma ktoś jakiś pomysł :( ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryld Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Albo mobo albo dysk. Podłącz jakiś inny HDD i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo14 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Dysk odpięłem, taka sama reakacja była. Jutro podłącze inny dysk (160GB sata) i sprawdze chodź wątpie w wine dysku :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 1. Wyczyść wszystko dokładnie z kurzu i zresetuj ustawienia bios korzystając ze zworki. Kabel zasilania musi być w tym czasie odłączony. 2. Podepnij jeszcze raz na pająka zostawiając tylko swoją płytę i procesor. Jeśli po tych zabiegach nie ruszy, to płyta lub procesor nie żyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...