Skocz do zawartości
ffs

Migająe Paski Na Monitorze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam monitor Dell 2209wa oraz kartę graficzną ati Hd4850. Problem w Ubuntu polega na tym, że na filmach na YT przy szybszej akcji pojawiają się migające paski.. tak jakby obraz nie nadążał za filmem. Podobnie dzieje się w Smplayerze jesli nie zmienie na "gl" bo jeżeli zostawie na x11 dziać się będzie tak samo jak na YT.

Na Windowsie ten problem występuje jedynie w Csie co mnie również bardzo irytuje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marantz5003

Enermax PRO82+ 425W.. więc raczej to nie wina zasiłki

jakie jest obciązenie proca jak oglądasz i sie te paski pojawija?

Enermax PRO82+ 425W.. więc raczej to nie wina zasiłki

próbowałeś zmienić kodeki lub odtwarzacz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20% jest np w csie.. i się pojawiają. a ostatnio sprawdzałem specjalnie na jakiejś bardziej wymagającej grze i pasków nie było. może być to też wina OpenGL w jakiś sposób? bo w Csie jest ustawione OpenGL i linux też korzysta z tego. W takim razie z czego jak nie OpenGL korzystają najnowsze gry?

Zmieniając w Smplayerze wyjście Video na "gl" paski znikają.. ale w YT nadal występują - mówię tutaj o Linuksie.

Bardziej w sumie mnie irytuje problem z Counter Strikiem..

Edytowane przez ffs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi