Skocz do zawartości
Szakalowski

Po Zainstalowaniu Nowego Sprzętu Po Chwili Wysiada

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem.

Zainstalowałem w pececie następujące podzespoły:

Phenom II x3 720, Gigabyte GA MA770T-UD3P, Patriot 4GB (2x2GB) DDR3 CL7 LLK 1333 MHz oraz Corsair HX450W i pastę termoprzewodzącą Zalman.

Złożyłem wszystko i działało, nawet na starym systemie XP. Dałem reset i boot z napędu optycznego, chciałem zainstalować Windows Se7en.

A więc włączam instalację Se7ena, zdziwiłem się, bo przy starym Athlonie wszystko szybciej się ładowało. W końcu instalacją się włączyła i po dojściu do kilkunastu procent pojawił się czarny ekran "śmierci".

Załadowałem system Windows XP i działo się to samo, po kilku sekundach od załadowania czarny ekran.

Przy ładowaniu otrzymuje komunikat:

Veryfying DMI

Pool Data AMD Data change... update New Data DMI!

w BIOSie nic nie zostało zmienione. Po zresetowaniu BIOSu problem nadal występuje.

// problem rozwiązany

Należy ustawić poprawne napięcie i częstotliwość pamięci RAM. Pamięci, które były zainstalowane w komputerze (były to niedługo po premierze Phenom II) były dedykowane pod chipset Intela, dlatego występował problem.

Aby instalacja ładowała się w normalnym tempie należy dezaktywować stację dyskietek.

Edytowane przez Szakalowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi