Skocz do zawartości
szpachla2

Back To Berlin

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, ostatnio po wizycie w kilku knajpach, dyskach, klubach itd. stwierdziłem że muza którą sie tam gra to jakieś nieporozumienie.

Dlatego postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce i podjąć próbę ratowania dobrych klimatów.

Dlatego prosze was o ocenę kilku "wałów".

Czy to sie przyjmie?

Czy będąc lekko (lub bardziej) wstawiony muzyka ta porwała by cie na parkiet?

Chciałbym dowiedzieć się jaka będzie reakcja przeciętnego obywatela na kawałki w stylu:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym dowiedzieć się jaka będzie reakcja przeciętnego obywatela na kawałki w stylu:

nijaka, dla mnie to nie jest muzyką i tyle, nie krytykuje ludzi dla których jest to karmą... jak leci w radio to nie zmieniam fal jednak płyty z techno nie mam ani jednej.

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nijaka, dla mnie to nie jest muzyką i tyle, nie krytykuje ludzi dla których jest to karmą... jak leci w radio to nie zmieniam fal jednak płyty z techno nie mam ani jednej.

a dla mnie nie jest muzyką to co słuchasz... (nie ważne że nie wiem czego słuchasz i tak nie jest to dla mnie muzykę i już!)

nigdy nie przepadałem za klimatami z loveparade. czasami coś fajnego Westbam stworzy ale jednak ogółem to nie przepadam za jego muzyką.

a i jak w klubie panuje stagnacja muzyczna, czyli że jak nic się nie zmienia - wykonawca klimat czy coś, to się zmywam, nie dam rady słuchać ciągle jednego kawałka w kółko jak jestem w klubie :)

Edytowane przez prznar1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat tego ostatniego to nie znałem. Co do Westbam'a, Mr X & Mr Y oraz Tiga - zapodałeś hity moich szczeniackich lat. Nie powiem że się przy tym bawiłem, skakałem, tańczyłem etc. Wystarczyło mi samo słuchanie. W dzisiejszych czasach takich kawałków raczej nie uraczysz. Jak wspomniał blasphemy - żeby bawić się przy chłamie który obecnie puszczają potrzeba czegoś na prawdę mocnego. Od siebie mogę dodać:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a dla mnie nie jest muzyką to co słuchasz... (nie ważne że nie wiem czego słuchasz i tak nie jest to dla mnie muzykę i już!)

Wiadomo. Dla mnie muzyką nie jest rock, punk i pop, jestem ciekaw ile % ludzi powie że im podobają sie takie klimaty.

@Neon

Nie wiem co na koncercie grali. W sumie to 3 wałki mają fajne, reszta może być z zamulacza.

np.

chyba nie jest najgorszy

@BLANTMEN

Da hool i Hardy H. Te kawałki jak najbardziej sie kwalifikują.

Edytowane przez szpachla2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I co będziesz cały czas Westbama puszczał ?

Nie tylko Westbama. Czasem dobrze jest wrócić do starych klimatów.

Byłem kiedyś na imprezie pt. Szalone lata 70' 80' i 90' cały klub się świetnie bawił

Ja byłem na weselu, też nieźle sie bawiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja byłem na weselu, też nieźle sie bawiłem.

Trudno się nudzić przy pełnym stole jedzenia i wódki. Każda muzyka się podoba.

Chodzi mi o hity/zespoły typu: Mr. President, Modern Talking, BBB, Bailando, what's love etc. etc.

Czy Ty jesteś Dj i prosisz o tracklistę ?

Czy będąc lekko (lub bardziej) wstawiony muzyka ta porwała by cie na parkiet?

Będąc lekko/bardziej wstawionym muzyka kościelna nadaję się na impreze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem dj, nie chcę również tracklisty Modern Talking :)

Pytam tylko czy sie podoba.

edit:

Będąc lekko/bardziej wstawionym muzyka kościelna nadaję się na impreze.

Niektórym to sie moze podobać, gusta są różne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze ?

Ponad 95% ludzi którzy się bawią w klubach nie wie nawet co grał DJ, ważne żeby było taneczne i nie "piszczało" jak niektóre utwory. Potem się muszę martwić o mój słuch...

Z tego co dałeś do posłuchania to tylko Westbam - United States of Love ma ciekawe brzmienie. Reszta to ni do klubu ni do radia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogło zabraknąć mnie w tej dyskusji ;)

AAAaahhh love parade. '97, '98,' 99', '00. Później się troszkę popsuło, ale to były czasy.

Muzyka w tych latach miała coś w sobie. Później się zrobiła jakaś pusta, bezduszna. Klonowano za dużo i szli twórcy w zbyt ciemne klimaty.

Cieszę się, że dobrze rozwinął się vocal trance i nadal mozna natknąć się jeszcze na takie diamenciki jak Phynn feat Tiff Lacey

Dla wszystkich stęsknionych polecam zestawy tego człowieka http://www.youtube.com/user/binaryfinary2005 doskonale czuje klimat, choć ewidentie dominuje Trance.

Co do Westbamu i X&Y - dorzuć Da Hool-a, DJ Quicksilver, Dune, ATB i mamy niezłą imprezę :) No tabletas needed. Muzyka zrobi swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli klub to kawałki w takim stylu:

i odpływam. Na gatunkach się za bardzo nie znam, ale z tego co mi się wydaje to głównie dobry house mnie w pełni zadawala. Ew. jakieś d'n'b, breakcore, jungle, ale takich imprez w Lublinie jak na lekarstwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wszystkich stęsknionych polecam zestawy tego człowieka http://www.youtube.com/user/binaryfinary2005 doskonale czuje klimat, choć ewidentie dominuje Trance.

klasyka :) od 1998 roku ciągle się to remiksuje i puszcza na imprezach :) mało oj mało takich kawałków powstało.

http://www.youtube.com/watch?v=4RfWGKsiXI4

;)

http://www.youtube.com/watch?v=x8-1HQPP4RU

jest jeszcze jakiś wolniejszy remiks ale nie pamiętam kto go stworzył. tamten to już w ogóle miażdży. :)

a tak w ogóle to kawałki podane przez Spachla2 to są jeszcze lajtowe utwory. kawałki Beatbox rocker, Hard Times Westbam'a są z jednego albumu - We'll Never Stop Living This Way :) normalnie westbam tworzy dużo mocniejsze utwory (electro pełną gębą :D ) a ten album jest bardziej komercyjny niż cała reszta jakich wydał :)

Edytowane przez prznar1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

frustrat ? Tacy ludzie mnie właśnie najbardziej ciekawią, powiesz coś co nie leży w ich gestii i od razu jesteś atakowany hehe.

Słuchałem kiedyś techno ale było to jakieś 10 tal temu czyli za czasów szkoły średniej, nie słuchałem namiętnie ale coś tam w głośnikach leciało(westbam, mauro picotto, Safari duo itd...), teraz moje gusta muzyczne się troszkę zmieniły i podejrzewam, że jak bym włożył do CD płytę z jakimś techno to po 10 minutach rozbolała by mnie głowa.

Edytowane przez slavOK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i odpływam. Na gatunkach się za bardzo nie znam, ale z tego co mi się wydaje to głównie dobry house mnie w pełni zadawala. Ew. jakieś d'n'b, breakcore, jungle, ale takich imprez w Lublinie jak na lekarstwo.
ja kocham ten remix, na Godskitchen jak Dahlback zapodał to umarłem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, przy takich wałkach to nawet alko nie trzeba ;) A też raczej tańczący nie jestem :lol:

Ale dla mnie osobiście do klubu najlepiej nadaje się muzyka lat 80 i 90.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

frustrat ? Tacy ludzie mnie właśnie najbardziej ciekawią, powiesz coś co nie leży w ich gestii i od razu jesteś atakowany hehe.

Słuchałem kiedyś techno ale było to jakieś 10 tal temu czyli za czasów szkoły średniej, nie słuchałem namiętnie ale coś tam w głośnikach leciało(westbam, mauro picotto, Safari duo itd...), teraz moje gusta muzyczne się troszkę zmieniły i podejrzewam, że jak bym włożył do CD płytę z jakimś techno to po 10 minutach rozbolała by mnie głowa.

spoko super cudownie. tylko przeczytaj post Szpachli i mój jeszcze raz... a jak nie chcesz tego robić to napiszę że nie nie jestem frustratem i tak na dobrą sprawę mało obchodzi mnie to co myślisz o muzyce gatunku tego czy tamtego (tak samo jak bóle twej głowy) ale nie lubię jak ktoś stwierdza odgórnie że ten czy tamten gatunek muzyki to nie muzyka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh lata młodości :rolleyes: Kiedyś słuchałem sporo takich klimatów :)

Od siebie mogę polecić serię Tunel Trance, początkowe wydania były dość surowe, potem pojawiły się jakieś głosy. Jak ktoś jeszcze czuję się na siłach to zapraszam do poszukania Vol.4 szczególnie CD2 (ciężko to dostać, bo to dość wiekowe wydanie). Z czasem jak już wspomniałem seria ewoluowała i pojawiało się więcej śpiewania (raczej dialogi) i może próbka Vol.7

Ogólnie czasami jeszcze słucham, chociaż już taka czwórka jest dla mnie za ciężka :wink: pzdr

Tak btw. to chyba do działu Kultura się nadaję :)

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łał, przez ciebie chemiczny przerzucili mnie do kultury i nikt juz tu nie zagląda. Dzięki...

Za to masz dirtchumbera: http://www.youtube.com/watch?v=bE6Wc86bn7Y

i czwórkę http://www.youtube.com/watch?v=De2hr960exE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Szpachla2

Takie małe ale :

Dla mnie muzyką nie jest rock, punk i pop, jestem ciekaw ile % ludzi powie że im podobają sie takie klimaty.

O ile współczesne ich odmiany to faktycznie nie jest muzyka , to te nurty są dużo starsze i w czasach swojej największej świetności było dużo dobrych kapel jak i pojedyńczych wykonawców .

Współczesny rock , pop itp. to do pięt nawet nie dorasta temu co było .

A co do Techno - to nie wiele z tego toleruję - Scooter ( ale ten starszy ) , Sash ( ale tylko 3 nagrania - 2 jego i 1 remix ) , Starplash .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwielbiam tą muze. Wolę jednak mniejsze imprezy od tych dużych typu mayday itp. Na takich imprezach czlowiek się nie boi że jak kogoś potrąci to zaraz będzie mordobicie czy coś. Nie ma ( przynajmniej w klubach do których ja chodziłem) osób niepełnoletnich .No i te śliczne dziewczyny... w skąpych strojach..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Westbam nie tworzył techno, tylko raczej electro, w setach już pełnokrwiste, czasem pomieszane z breakbeatem.

Hardy to ostatnio w setach skręcił w stronę breakbeatu, ale zachowuje też swoje starsze klimaty zwłaszcza że do dziś puszcza swój słynny Silver Surfer.

Jest jednak różnica w wersji z "99 roku -> http://www.youtube.com/watch?v=QM9AkH1EMXw

a między wersją z "03 ->

Chce ktoś techno, to klasyki detroit, wszystko od Cybotron, Derricka May'a, Juana Atkinsa, Kevina Saundersona i coś z młodszego pokolenia, Jeff Mills [The Bells to jego najbardziej znany utwór i niejako ikona detroit techno], przy okazji też polecam Underground Resistance. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi