Skocz do zawartości
wronka

Jak zgrać bios

Rekomendowane odpowiedzi

ATI Flash Utility

Program używamy w czystym DOS'ie. Wymaga to np. zrobienia sobie dyskietki startowej i wystartowanie z niej komputera. Aby zapisać aktualnie posiadany BIOS wpisujemy komendę :

atiflash -s 0 [nazwa_pliku].bin

Natomiast komenda do flashowania jest następująca :

atiflash -p 0 [nazwa_pliku].bin

W obu przypadkach 0 odpowiada numerowi karty graficznej. Domyślnie jest to 0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zrobiłem tak że mam dyskietke od 98 ot z niej wystartowąłem a na 2 miąłem ati flash podaje komende robi coś a potem mam w dosie napisane "format:atiflash -s<adapter num> <filname> [kbytes]"nie wiem co to znaczy i co mam zrobic ale zostawiam to resetuje kompa i nigdzie tego biosa zgranego nie ma,a nie ma inej możliwości zgrania np.spod windowsa?Ja zrobiłem tak że mam dyskietke od 98 ot z niej wystartowąłem a na 2 miąłem ati flash podaje komende robi coś a potem mam w dosie napisane "format:atiflash -s<adapter num> <filname> [kbytes]"nie wiem co to znaczy i co mam zrobic ale zostawiam to resetuje kompa i nigdzie tego biosa zgranego nie ma,a nie ma inej możliwości zgrania np.spod windowsa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

""""Ja zrobiłem tak że mam dyskietke od 98 ot z niej wystartowąłem a na 2 miąłem ati flash podaje komende robi coś a potem mam w dosie napisane "format:atiflash -s<adapter num> <filname> [kbytes]"nie wiem co to znaczy i co mam zrobic ale zostawiam to resetuje kompa i nigdzie tego biosa zgranego nie ma,a nie ma inej możliwości zgrania np.spod windowsa?Ja zrobiłem tak że mam dyskietke od 98 ot z niej wystartowąłem a na 2 miąłem ati flash podaje komende robi coś a potem mam w dosie napisane "format:atiflash -s<adapter num> <filname> [kbytes]"nie wiem co to znaczy i co mam zrobic ale zostawiam to resetuje kompa i nigdzie tego biosa zgranego nie ma,a nie ma inej możliwości zgrania np.spod windowsa?"""

Odpowiedzcie mi na to

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi