Skolim Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Ech rok temu miałem :D . Najwiekszy stres to był przy losowaniu miejsca na polaku :) bo biednie było z moja wiedzą. Najepsze było to że mimo dobrego miejsca nie sciągałem bo mielismy powalone tematy ;) No ja też dodam od siebie, że matura to małe piwo w porównaniu z sesją (mam dopireo jedna za sobą, ale za to jaką :!: ). Myśłem że jak maturkę zdałem to nie jestem taki głab ;) ,ale na Politechnice Gdańskiej szybko mi uswiadomili jak bardzo się mylę :) Ale się nie dałem i brnę dalej :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Cytat Heh, mam, robilem jeszcze w latach dziewiecdziesiatych :D heh, ale jeszcze lepiej brzmi: Mature robilem jeszcze w zeszlym tysiacleciu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Jeszcze mi się przypomniało takie hasło: Nie matura a chęć szczera zrobi z ciebie oficera :wink: :lol: co prawda teraz to już nie te czasy :P niemniej jednak maturzyści nie przejmujcie się :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikyo Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Cytat mille neuf cent quatre vingt seize To po naszemu 1996 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inko Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Ludzie mój starszy brat właśnie zdawał maturę ... z polaka poszło mu podobno dobrze ,a z matmy coś tam zrobił źle :twisted: Ja dopiero będe mieć maturę za 2 lata i to po nowemu V_V Ps. Ja mam 17 lat ,a raczej 9 tego miesiąca skończe tyle ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 pieprzenie o sesji :]. Od najmlodszych lat kazdy mowi oooo to co teraz psizesz to nic ..zobaczyszj ak bedziesz starszy.strata tata :] , o dziwo tez mam kumpli na studiach i wiem jak wygladaja sesje. A matura badz co badz. Dwa dni z rzedu, pisalem po 5 godzin w jednym i 5 godzin w drugim dniu . Jest to pierwszy tak powazny egzamin w moim zyciu. Stres + zmeczenie + intensywna myslowka :] bite 5 godzin doprowadza sie to totalnego wykonczenia i psychicznego i fizycznego, do tego pare egzaminow ustnych, ktore faktyzcnie sa tataj znacznie mniej groźne niz pisemne. Wiec tak czy siak...matura to nie maly orzech do zgryzienia :) prosze studentow o nei wywyzszanie sie :] dziekuje :). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 wszysko da sie zrobic. ludzie sie boja matury, sesji, egzamu na prawko, rozmowy kwalifikacyjnej itd. a tak naprawde to kazdy da rade, znam takich glebow co pozdawali lepiej niz dobrze wyuczeni..... troche to niesprawiedliwe ale prawdziwe. nie ma co srac ogniem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Ja zdawałem wczoraj polak i poszedł mi bardzo ŹLE !.Naprawde.......Wk.U.rwi.emłem się bo pierwszy temat był łatwy ale cytat mnie kompletnie zmylił: Temat 1. "Kiedy zło tryumfuje dobro się utaja, gdy dobro się objawia zło czeka w ukryciu" - Wisława Szymborska. Omów wybrane literackie obrazy walki dobra ze złem, jednocześnie czyniąc odniesienia do sytuacji człowieka we współczesnym świecie. Temat nietrudny i dałęm [gluteus maximus] ze go nie pisałem... Pisałem na ten: Patriotyzm - kosmopolityzm - obywatelstwo. Omów znaczenia, jakie nadawała tym pojęciom literatura i oceń ich aktualność u progu XXI wieku. Sporo trudniejszy tak mi sie wydaje i namoczyłem.Myślę że dostane mierną........ Dzisiaj miałem matme i siedziałem na drógiej łąwce :lol: .ale czwórka będzie chyba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Cytat Dzisiaj miałem matme i siedziałem na drógiej łąwce :lol: .ale czwórka będzie chyba :)Czy matma jest teraz obowiązkowa? Mam nadzieję że jednak z polskiego nie bedzeisz miał tak zle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Eeee tam ja uważam, że i matura, i sesja, i cała reszta to może być pryszcz - najważniejsze jest wyluzowanie się i ZERO nerwów. Ja na maturze z polskiego najpierw zjadłem i wypiłem co dali :lol: a potem zacząłem dopiero pisać. Napisałem ledwo 4,5 strony i wyszedłem PIERWSZY. Heh i co? I 4 :lol: A polonistka nie chciała mnie miesiąc wcześniej dopuścić do matury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrano666 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 teraz są dwa pisemne z czego jeden jest obowiązkowo z polskiego a kolejny przedmiot mozesz sobie wybrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Cytat Cytat Dzisiaj miałem matme i siedziałem na drógiej łąwce :lol: .ale czwórka będzie chyba :)Czy matma jest teraz obowiązkowa? Mam nadzieję że jednak z polskiego nie bedzeisz miał tak zle. Nie matma to był przedmiot do wyboru.NO z polakiem to zobaczymy..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ya23 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 (malopolska) tematy z polskiego byly dosc proste, zobaczymy jak to ocenią.... wyszedłem po 3,5h bo nie miałem już nic do jedzenia :D z matmy gdybym nie zawalił jednego szczegółu to miałbym 6 a tak to pewnie będzie 5.... wqrzony jestem trochę, ale 5 to przecież spox ocena boję się tylko polskiego ustnie bo jeszcze nic nie umiem :) reszta jakoś przejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Juz po wszystkim!!! W mysl nieoficjalnych wynikow z Polaka mam 5, z matmy 6, a z angola zwolniony jestem z okazji FCE!!! Po prostu swietnie!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzeń Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 A jak wam sie takie tematy podobają :lol: :lol: 1. Andrzej Lepper - romantyk czy pozytywista? Uzasadnij swój wybór z wykorzystaniem "Chłopów" Reymonta. 2. "Wszystkie dzieci nasze są" - Majka Jeżowska. Twój pogląd na sprawy antykoncepcji i demograficznej recesji jaka następuje w naszym kraju. 3. "Mydło lubi zabawę..." Twoje przemyślenia na temat homoseksualizmu w literaturze polskiej i światowej. 4. Zinterpretuj wiersz Jerzego Ushatego - "Kwiaty kurna dla ciebie mom" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 zalujcie ze was nie bylo na ircowym kanale #matura dzien przed - byl jeden wielki rotfl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...