Skocz do zawartości
Siewas

Nie Uruchamia Sie Nowo Zakupiony Komputer.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Kumpel własnie odebrał nowy komputer. Zestawik taki jak polecany był na forum na lipiec:

AMD Athlon II X2 245

Płyta Główna : ASRock M3A780GXH

RAM : Goodram 2x2GB

Karta Graficzna : Gainward GeForce GTS 250 512MB Green Edition

Zasilacz: Fortron FSP500-60APN

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG

Napęd : Samsung SH-223B SATA

Własnie go złozylismy i nie chce sie nam uruchomic ;/. Nie ma obrazu. Podłączaliśmy zarówno karte zintegrowana jak i geforce GTS 250. Mam kilka pytan:

1) czy musi byc zasilanie przy płycie 8 pinowe? Bo ten fortron ma tylko 4 piny.

2) na karcie graficznej sa dwa gniazda na zasilanie czy oba musza byc podłączone czy wystarczy jeden?

3) Aha i jest jakis małe gniazdo w karcie z boku wygląda jak zasilanie wiatraczka. To tez musze podłączyc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karte graficzna i zasilacz zamotowałem inny i ten sam problem. Wiec to musi byc sprawne. Zostaje płyta albo procesor. Zrobie tak jak andrew mówił złoze kompa poza obudową. I zaraz bede pisał czy cos działa.

edit. komputer złozony bez obudowy i nadal to samo.

Edytowane przez Siewas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zresetuj bios uruchom komputer z 1 kością RAM, do głowy przychodzi mi jeszcze zbyt stary bios który nie wykrywa procesora. Jeśli się mylę to pewnie jest tak jak mówisz ze płyta albo procesor jest walnięty/ta

to teraz włóż kartę graficzną być może wcześniej nie dokońca ją wpiąłeś do gniazda PCI-E

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi