Siewas Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Witam! Kumpel własnie odebrał nowy komputer. Zestawik taki jak polecany był na forum na lipiec: AMD Athlon II X2 245 Płyta Główna : ASRock M3A780GXH RAM : Goodram 2x2GB Karta Graficzna : Gainward GeForce GTS 250 512MB Green Edition Zasilacz: Fortron FSP500-60APN HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG Napęd : Samsung SH-223B SATA Własnie go złozylismy i nie chce sie nam uruchomic ;/. Nie ma obrazu. Podłączaliśmy zarówno karte zintegrowana jak i geforce GTS 250. Mam kilka pytan: 1) czy musi byc zasilanie przy płycie 8 pinowe? Bo ten fortron ma tylko 4 piny. 2) na karcie graficznej sa dwa gniazda na zasilanie czy oba musza byc podłączone czy wystarczy jeden? 3) Aha i jest jakis małe gniazdo w karcie z boku wygląda jak zasilanie wiatraczka. To tez musze podłączyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 1. Nie, mogą być 4 piny 2. Koniecznie oba - po to są przecież 3. To wyjście do karty dźwiękowej, by niosło dźwięk przez HDMI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Jak możecie to zobaczcie poza obudową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zamien kosci ram miejscami, jesli nadal nie bedzie dzialac, wyjmij jedna, sprawdz w obu slotach, potem to samo z druga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siewas Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Karte graficzna i zasilacz zamotowałem inny i ten sam problem. Wiec to musi byc sprawne. Zostaje płyta albo procesor. Zrobie tak jak andrew mówił złoze kompa poza obudową. I zaraz bede pisał czy cos działa. edit. komputer złozony bez obudowy i nadal to samo. Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez Siewas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 a sprawdzales ram? spojrz na moj post wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siewas Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zamien kosci ram miejscami, jesli nadal nie bedzie dzialac, wyjmij jedna, sprawdz w obu slotach, potem to samo z druga.Ok zmieniłem jednoczesnie kosc i podłączyłem zintegrowana karte graficzna i komputer sie odpalił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 zresetuj bios uruchom komputer z 1 kością RAM, do głowy przychodzi mi jeszcze zbyt stary bios który nie wykrywa procesora. Jeśli się mylę to pewnie jest tak jak mówisz ze płyta albo procesor jest walnięty/ta to teraz włóż kartę graficzną być może wcześniej nie dokońca ją wpiąłeś do gniazda PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siewas Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Dobra problem rozwiązany. Po prostu podłaczylem karte do slota PCI-E nizej, myslałem ze to obojetnie a widocznie ten nizej sie uzywa jak chcesz podłączyć SLI. Dzieki za pomoc panowie temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...