kamusial Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Witam, od 2 dni walczę z taką oto sytuacją: mam sieć bezprzewodową złożoną z AP Linksys WRT54GL oraz Airlive 5470AP ustawionego na repeatera. Komp z kartą d-link DWL-G520 nie ma problemu z podłączeniem się do sieci zabezpieczonej WPA2. W drugim kompie zainstalowałem d-link DWL-G510 rev.A. Nie może on się połączyć z siecią- próbuje pobrać adres sieciowy i wówczas zrywa połączenie. Mniemam, że przyczyny są następujące: używając windowsowskiej aplikacji nie mogę połączyć się z siecią, bowiem widzi ona 2 różne AP w jednym kanale. (jako że drugi komp może się połączyć wskazywałoby to na przestarzałe sterowniki do karty sieciowej- niestety wszelkie jakich próbowałem nie rozwiązały problemu)(w opcjach zaawansowanych nie mam możliwości wybrania zabezpieczenia WPA2) Aplikacja (Airplus G wireless utility) dostarczona z kartą DWL-G510 widzi dwa różne AP i mogę wybrać z którym się łączę (co rozwiązywało by problem na który napotyka aplikacja windowsowska), niestety jest ona z 2004 roku i WPA2 wyprzedza ją technologicznie. Czy jakaś inna aplikacja mogłaby połączyć się z siecią? Znacie takie cudeńko? Może inne sterowniki- tylko póki co znalazłem albo Marvella- producenta chipsetu, albo d-linka z 2004 roku, więcej nie wygooglowałem. Co jeszcze można zrobić w tej sytuacji? Wszelkie łatki odbijają się od SP3 twierdząc, że już w nim są... Pozdrawiam i dzięki za wszelkie wsparcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...