Wosiu Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam zakupiłem jakis czas temu: ga-ma770t-ud3p phenoma 2 810 pamieci 2 x 2 gb patriot ddr3 Interesuje mnie jaka jest max temp dla tego procka. Ile mogę dać max napięcia na procka, pamięci i nb. Jeśli ktoś kreci tego procka i posiada chłodzenie arctic extreme byłbym wdzięczny za informacje. Pozdrawiam Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez Wosiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Napisz na gg za ~30min to Ci pomogę podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Coż ja go podkreciłem. Interesuja mnie tylko wyżej wymienione sprawy. Jak narazie po 3dmarku 2006 mialem 61 stopni max na nim przy 3,5ghz i napięciu 1,5. Mam jeszcze jeden problem system uruchamia mi sie co drugi raz, za 1 razem jest freeze na starcie gdy jest logo windowsa i powinien pasek sie poruszać. Po restarcie rusza normalnie. Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez Wosiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 (edytowane) Testuj proca orthosem. AMD Max napięcie daj 1.5-1.55V. Edytowane 11 Sierpnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Powoli sobie krece. Mam teraz inny problem. Mostki sa bardzo gorące nie można ich przytrzymać. Jakieś propozycję jak je chłodzić? Jak zrobiłem nawiew, system odpala się bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 No i sam sobie odpowiedziałeś - nawiew. Najprostszy i najlepszy sposób. Nie zaszkodziłaby wymiana pasty bo to "coś" co daje Gigabyte nie jest warte 5 groszy. Po zmianie pasty pewnie nawet nawiew nie będzie potrzebny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Mostki sa bardzo gorące nie można ich przytrzymać. Nie zaszkodziłaby wymiana pasty bo to "coś" co daje Gigabyte nie jest warte 5 groszy. Po zmianie pasty pewnie nawet nawiew nie będzie potrzebny.Skoro mostek jest gorący to oznacza to, że ten glut dobrze przewodzi ciepło. Jeżeli zmiana go na pastę ma sprawić, że nawiew nie będzie potrzebny (czytaj. radiator będzie chłodny) to będzie znaczyć, że pasta nie przewodzi ciepła i w tym momencie mostek sam się ugotuje pod radiatorem. Jeżeli jest gorący to znaczy, że tak ma być. Na p31 też ciężko trzymać radiator i jakoś nikt z tego powodu problemów nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 (edytowane) Odnalazłem pastę arctric silver 5 i przesmarowałem mostki + dodatkowo CPU ponownie. I problem minął. Jakie temperatury ma ten procek na zegarze 3,5Ghz ++ ? Czym testować stabilność bo orthos obciąża mi jedynie 2 rdzenie z tego co widzę. EditŁ Problem nadal istnieje - system odpala się co drugi raz. Zauważyłem ze kiedy system przy starcie łapie freeze wyłącza sie podświetlanie pod moim keyboardem tak wiec przestają działać usb? W czym problem? Z tego co kojarze problem pojawił się po założeniu tego arctica, na boxie nic takiego się nie działo. Edytowane 12 Sierpnia 2009 przez Wosiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RatManek Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Czym testować stabilność bo orthos obciąża mi jedynie 2 rdzenie z tego co widzę. Albo uzywaj Prime95 albo wlaczaj 2 orthosy i ustawiaj koligacje ( w Procesach [alt ctrl del] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Mój zestaw z podpisu podkręcił się do 3537mhz na napięciu 1.45V, na NB nie zmieniałem napięcia. Temperatury w stressie to około 60C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 (edytowane) Dzieki za odpowiedzi. Pozostaje problem uruchamiania się systemu co 2 raz ... Edit: Odłaczyłem drukarke i problem zniknął. oskar777 z inowrocławia całe 20 km ode mnie ... ;) Edytowane 12 Sierpnia 2009 przez Wosiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...