Skocz do zawartości
mnowak

Zamiana 2x 7900gs Na ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, aktualnie posiadam 2 karty graficzne Asus 7900gs pracujace w Sli, chciałbym je zmienić na 9600gso, czy to dobry wybór ?? zaznaczam ze posiadam jakieś 200-230zl, aktualnie w sklepie proline jest promocja na asus 9600gso 384mb 199zl, czyli taniej niż na allegro.

Jak się ma wydajność 9600gso do 7900gs 450/1320@620/1680 Sli ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hałas itp nie maja dla mniei znaczenia i tak pójdzie na to blok, co do wydajności na zagranicznych forach czytałem i jednak ten 9600gso jest lepszy od 7900gs sli, w 3dmark06 kreci kolo 11-12k punktów o ile sie nie mylę a to więcej niż 7900gs sli.

Jeśli ktoś może to niech się jeszcze wypowie w kwestii wydajności, karta chodziłaby na zestawie z siga, możliwe że później wrzuci sie drugą do sli, (tak wiem 90% ludzi powie że nie warto lepiej sprzedać i kupić 1 mocniejsza, ale ja jakoś lubię sli i zawsze dobrze sie u mnie sprawuje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem spokojnie mogę dozbierać i kupić coś mocniejszego, ale mowie ze 9600gso mogę mieć za friko, i chciałem wiedzieć czy byłaby różnica w wydajności po zamianie, a 7900gs poleciały by do innego kompa w którym siedzi 8400gs

powiedzmy że mamy taką sytuacje na stole leży 2x 7900gs vs 9600gso i nie macie żadnej innej karty do wyboru, która wsadzicie do komputera ??

Edytowane przez mnowak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi