Kwiecień Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Przed chwilą dorwałem nagrzewnice od Skody 105 w bardzo dobrym stanie aluminiową. Poniżej zamieszczam fotki. Czy ta nagrzewnica jest coś warta??? Dodam że moge mieć ją za 35zł. Pojemniki ma plastikowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Dodam jeszcze że bydlak jest duży ale powiesił bym ją wzdłuż obudowy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilek Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 to jest chyba chłodnica a nie nagrzewnica Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 jak masz okazje to bierz ,najwyzej opchniesz drozej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Fajna tyle że to chłodnica a nie nagrzewnica :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 wow dwoch o tym samym :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 fuck, no to jaka jest różnica między chłodnicą a nagrzewnicą???? Ile była by taka warta na Allegro??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Alu - lipa (przynajmniej dla mnie, choc wyniki ma tylko ciut gorsze od miedzi) rozumiem, ze tam sa plaskowniki Jedyne miejsce to bok obudowy, ale szkoda szpecic Twojego CHIEFTECA :) Bardzo geste finy, wiec jesli nawet chcialbys tam dac jakis wiatrak to musialbys go puscic na dobrym voltageu, bo beda musialy przepychac powietrze przez takie waskie szczeliny. Lepiej zrob tego Zuka co miales - sam sie chyba wybiore po takiego do shopa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polaros Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 fuck, no to jaka jest różnica między chłodnicą a nagrzewnicą???? Ile była by taka warta na Allegro??? Nieduza :D Chlodnica jest jakies 3-4 razy wieksza . Jaka wartosc na alegro no ja bym dal moze 10 zl jakbym mial Skode, do WC to zaduze bydle chyba ze masz pompke do CO albo do fontanny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 ja bym sie w to nie pakowal - poszukaj od kadetta i bedziesz mial spokoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Kurde, zeby jeszcze latwo bylo znalezc takiego kadeta. Mieszkam kolo Wawy a szrotow tu jak na lekarstwo. Z nowa Cu powiedzieli 350 PLN wiec chyba jeszcze poczekam... pare lat :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 To mi za nagrzewnice od lublina II powiedzieli 200zł na szrocie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Uhuh za kadetówke 300 ? ja byłem na szrocie w 20 minut spokojnym krokiem znalazłem 3 kadetówki wybrałem w najlepszym stanie... koleś chciał 80 stargowałem do 60 i mam... 0 kamienia... i wogóle :) 300 z nówke jęsli juz...ale czy jest sens ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Nie ma zadnego sensu. Za taka cene. Trzeba sie wybrac na szrot albo na gielde samochodowa. Znalazlem w shopie Zuka za 120 PLN (39x15x7 cm!!!). Potarguje sie to moze koles opusci o 20 zeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Kurde, zeby jeszcze latwo bylo znalezc takiego kadeta. Mieszkam kolo Wawy a szrotow tu jak na lekarstwo. Z nowa Cu powiedzieli 350 PLN wiec chyba jeszcze poczekam... pare lat :( na obrzezach warszawy jest od groma szrotow/warsztatow ....trzeba tylko sie zainteresowac i poszukac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Jasne, ze jest, ale trzeba na nie trafic. Jak mozesz to daj kilka adresow - bede baardzo wdzieczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 przepraszam wiec jakie są praktyczne różnice miedzy chłodnica a nagrzewnicą? - wielkosc to skromne wytłumaczenie - ile pojemnosci H 20 powinna miec najlepsza nagrzewnica? cos koło 1-1.5l? przy czym jak największa powierzchnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 w nagrzewnicach woda leci jedna rurka o przekroju okolo 8-10 mm (przynajmniej tyle mialy te co widzialem) i kilka razy przechodzi przez cala nagrzewnice, a do tej zakreconej rurki przymocowana jest masa cienkich finow. Ma to ta zalete ze stawia male opory. w standardowej chlodnicy woda leci duza ilosca bardzo malych kanalikow az nie przeleci alej i dopiero laczy sie w jeden. Stawia wiec znacznie wieksze opory, lecz moze miec wieksza powierzchnie oddawania ciepla. nie patrz na ilosc wchodzacej do niej wody, bo to i tak ma male znaczenie. jesli bedzie miala duzo powierzchnie to bedzie dobrze chlodzila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 to tutaj sa po 110 zl nowedczki sam nabyalme taka ,mniesze niz lublinianka idalnie pasuje do obudowy http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=12902257 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 tak wyglada w rzeczywistosci naprawde zajbista pod wzglegem wymiatrow ( szkoda ze Alu ) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=29587&highlight= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 1-1.5l ????????????????????????????????????????????? Czlowieku, to by musialbyc jakis kolos! Duza miedziana ma ok. 160 ml, boski Serck ok. 350ml. Ta chlodnica dla mnie to badziewka. Szukam czegos znacznie lepszego. Jedyna zaleta to wymiary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Nie ma zadnego sensu. Za taka cene. Trzeba sie wybrac na szrot albo na gielde samochodowa. Znalazlem w shopie Zuka za 120 PLN (39x15x7 cm!!!). Potarguje sie to moze koles opusci o 20 zeta. pewnie ze sie targuj :) u mnie w miescie nagrzewnice od zuka w sklepie kosztuja 95 pln sztuka (nowe, lekko przykurzone, chyba dlugo juz leza na gornej polce) pozdr arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Co za kraj! Zeby wyciagac kase od biednego studenciny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Zapraszam na giełdę!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 teraz trafiłeś to jest od żuka i nawet nagrzewnica :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 teraz trafiłeś to jest od żuka i nawet nagrzewnica :)ale za to zajebista (i nie tylko od zuka bo ja wlasnorecznie wytargalem taka z tarpana :twisted: ) a chlodze nia to co w podpisie :D :D :D 30C idle i 40-41C w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 a chlodze nia to co w podpisie :D :D :D 30C idle i 40-41C w stresie IMO bardzo dobry wynik przy tylu blokach! A możesz dokładniej opisać swój konfig WC? Jakie masz bloki, węże, pompkę ile wiatraków na chłodnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilek Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 teraz trafiłeś to jest od żuka i nawet nagrzewnica :)ale za to zajebista (i nie tylko od zuka bo ja wlasnorecznie wytargalem taka z tarpana :twisted: ) a chlodze nia to co w podpisie :D :D :D 30C idle i 40-41C w stresie Ja kupiłem identyczną w sklepie właśnie od żuka może mają takie same. Temperaturki u mnie na 2x sunon92 podobne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montymick Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 a chlodze nia to co w podpisie :D :D :D 30C idle i 40-41C w stresie IMO bardzo dobry wynik przy tylu blokach! A możesz dokładniej opisać swój konfig WC? Jakie masz bloki, węże, pompkę ile wiatraków na chłodnicy? a no pewnie ze moge :D : -pompka (nie smiac sie :wink: )Aqua cos tam 500l/h -weze fi12 -bloczki samorobki - frezowane (kanaliki 6mm, wysokosc bloczkuf 20mm) :D :D -4xwentylki 80x80 noname z automatyczna regulacja obrtotuf wlasnej roboty (przewaznie chodza na ok.6V) ...i to chyba tyle :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 -pompka (nie smiac sie :wink: )Aqua cos tam 500l/h -weze fi12 -bloczki samorobki - frezowane (kanaliki 6mm, wysokosc bloczkuf 20mm) :D :D -4xwentylki 80x80 noname z automatyczna regulacja obrtotuf wlasnej roboty (przewaznie chodza na ok.6V) Dzięki :) Twoja konfiguracja potwierdza, że przy niskich przepływach również można mieć dobre rezultaty! Chyba poszukam frezarki... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...