Marcjan Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Witam, Pisałem już o tym problemie jakiś czas temu na forum, ale niestety do tej pory nie udało mi się go rozwiązać. Problem wygląda następująco: co jakiś czas jak włączam mojego kompa to zaczynają kręcić się w nim wiatraczki, mrugać diody oraz szumieć HDD i CD-ROM, ale ekran monitora pozostaje ciemny i system się nie ładuje. Muszę zresetować kompa na twardo i dopiero wtedy wszystko zaczyna działać. Zauważyłem przy tym jedną rzecz: jak odłączę kompa całkowicie od prądu (np odłączę kabel zasilający) i zostawię go tak na 2-3 dni to wtedy zawsze mam problem z ciemnym ekranem i brakiem ładowania systemu. Czytałem gdzieś na forum post, iż ktoś miał problem z włączaniem kompa po wymianie zasilacza. Zacząłem się zastanawiać - a może w moim przypadku to też wina zasilacza? Mam HuntKeya 300 W. Monitorowałem napięcia przy użyciu MBM 5, napięcia 3,3 V i 5,0 są O.K., ale napięcie 12,0 V kształtuje się w okolicach 11,0V. Mój konfig: - Asus P4PE - P4 2,4Ghz - 2 x 256 DDR 333 Mhz - 30 GB - CD-RW, DVD - SBLive!Value - sieć i modem Jak sądzicie, zasilacz może być przyczyną mojego problemu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParyS Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Sprawdz sam Marcjan! Przynies od znajomego jakis inny zasilacz, ze 300w minimum, najlepiej wiecej, i sprawdz czy idzie na innym zasilaczu - jak tak, to problemem jest zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 parys denerwuja mnie takie odpowiedzi ......bo nie zawsze sie ma kumpla co uwierzy ci ze mu nic nie spi-erd-lisz jak mu bedziesz wyciągał zasiłke ...wiec gadanie idz se sam sprawdz to moszna oszczedzić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Marcjan co ja ci moge polecić to oczyścić z kurzu kompa...!!! ewentualnie sprawdz czy np zasilka sie nie nagrzewa zbytnio..u mnie napiecia zaczeły szaleć jak padł mi wicher od zasiłki... Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 ale napięcie 11V zamiast prawidłowego 12V jest zaniskie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcjan Opublikowano 7 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2003 Dzięki za zainteresowanie :-) Chyba kupię sobie nowy zasilacz - myślę o CHiftecu 360 W z jednym wentylem. Może to rozwiąże mój problem. Jak nie to będę miał dobry zasilacz, a płytę główną oddam do reklamacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...