martie Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Witam. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem głośników Genius SW-HF 5005. Od kiedy mam głośniczki, borykam się z problemem odpowiedniego ustawienia ffdShow. Teraz krótko o co mi chodzi: 1. Chcę aby dialogi było słychać z głośnika centralnego. 2. Chcę aby występował efekt dolby surround 3. Chce dobrego nie dudniącego basu. Pierwsze dwa punkty udało mi się jakoś osiągnąć (albo tak mi się tylko wydaje) jednak przy takiej konfiguracji subwoofer całkowicie milczał. "Pomagało" wtedy jedynie 'LFE CROSSOVER'. Napisałem 'pomagało' gdyż bas stawał się wtedy dudniący i strasznie nieprzyjemny. Teraz po przeinstalowaniu kodeków, nie udaje mi się nawet wyeliminować dialogów z tylnych głośników. Czy moglibyście pomóc mi z ustawieniem ffdShow tak aby otrzymać dźwięk jak najbardziej 'kinowy' ? moja karta to zintegrowany Realtek ALC 883. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 zaopatrzyć się w flmy w DD5.1 czy DTS bo rozumiem teraz robisz zwykły upmix przez mixer w ffd do tego przydała by się dźwiękówka bo nie wiem czy w ALC883 można ustawić z pod panelu karty sobie crossover dla wszystkiego a samo dolby surround to max co osiągniesz za free ja polecam przestawić mixer na 5+1 i ewntalnie pobawić się suwaczkami od stereo xpand i podbicia głosu lub przesiąść się na imo lepszy i funkcjonalniejszy Ac3filter ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...