hisaki Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Cześć :) Mam w skoroszycie 1300 komórek z różnymi datami które oczywiście są w formacie excelowskiej daty. No i teraz potrzebuję zamienić formatowanie z daty na tekst i tutaj rodzi się moje pytanie - Jak to zrobić? :) Szukałem ale wszędzie opisują jak z formatu tekst zrobić format daty, ale na odwrót już nie. Liczę na wskazówki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Na chłopski rozum możesz zrobić to tak: 1. Zaznaczasz komórki z datami (wiersze lub kolumny). 2. Kopiujesz do pliku tekstowego w notatniku (lub innym edytorze). 3. Formatujesz docelowe komórki jako tekst. 4. Kopiujesz dane z notatnika. 5. Wklejasz do przygotowanych komórek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hisaki Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Na chłopski rozum możesz zrobić to tak: 1. Zaznaczasz komórki z datami (wiersze lub kolumny). 2. Kopiujesz do pliku tekstowego w notatniku (lub innym edytorze). 3. Formatujesz docelowe komórki jako tekst. 4. Kopiujesz dane z notatnika. 5. Wklejasz do przygotowanych komórek. Dzięki Ci dobrodzieju! Takie proste rozwiązanie, a ja z funkcjami kombinowałem.. ehh Jeszcze raz dziękuję! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...