BLUNT Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) Hej, Jako ze wole sam zlozyc komputer niz kupic gotowiec na allegro, chcialbym poznac Wasza opinie na temat tego zestawu. Najpierw bylem bliski zakupu komputera z zestawu za 1800 na sierpien, ale czytajac tematy czesto spotyka sie wypowiedzi typu: 'wymien geforca na radeona' itp. Postanowilem wiec ze wykorzystam oferte sklepu Esc.pl i sam 'zbuduje' maszyne. Oto i ona: Procesor: AMD Phenom II X3 710 /2.6GHz, 95W, BOX, AM3/ 420 zl Płyta główna: AsRock A780GXH/128M /AMD 780G/ 259 zl Pamięć RAM: OCZ 4GB (2x2GB) PC800 CL5 SpecialOps 199 zl Dysk twardy: Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 165 zl Karta graficzna: Asus Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out 379 zl Nagrywarka DVD: Samsung SH-S223B SATA (black) 95 zl Karta sieciowa: Pentagram HorNet /PCI/ 20 zl Obudowa: Asus TA-B22 (black/silver) 115 zl Zasilacz: Corsair 450W [CMPSU-450VXEU] 25 zl Sprzet bedzie glownie sluzyl do gier. Jako ze nie znam sie za bardzo prosilbym o jakies rady co wymienic itd. :) Pozdrawiam Edytowane 14 Sierpnia 2009 przez BLUNT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Dysk na HD502HI lub HD502HJ. Ten Asus podobno ma problemy z temp. Corsair 400W wystarczy. Kup Karakorum + AS5 lub Freezer Xtreme i Ci pomogę w oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLUNT Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Wszytkie zmiany wprowadzone, dzieki:) I ostatnie pytanie: Nie przykladem specjalnej uwagi dla obudowy, dlatego niechcialbym wydawac duzo pieniedzy (chyba ze bedzie taka konieczniosc) i znalazlem obudowe bez zasilacza Logic Concept B22 Black jest tania, ale chcialbym wiedziec czy sie oplaca.:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Jak możesz dołożyć to kup np. CM Elite. Lepsza wentylacja i wykonanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 dysk taki jak mowi andrew777.dolozys te 20zl i masz dobry dysk z 500gb miejsca. A swoja drogą to strasznie tanie zasilacze mają w esc ;D Corsair 450W [CMPSU-450VXEU] 25 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLUNT Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Ok, zrobione. Dzieki za pomoc w dobieraniu komponentow. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal2228 Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Ja mam tylko 1 pytanie, po co Ci karta sieciowa na PCI skoro płyta ma już wbudowaną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLUNT Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 (edytowane) @UP Dzieki za uwaga, nie zobaczylem :) Mam jeszcze jedno pytanie. Byc moze budzet zwiekszy sie do +/- 2200 zl i jestem ciekaw czy ten zestaw jest odpowiedni czy mozna cos zmienic: Procesor: AMD x3 710 Taktowanie procesora: 2,6 Ghz Pamięć podręczna procesora: 1,5 + 6 MB Chłodzenie procesora: BOX Płyta główna: Gigabyte MA770T-UD3P Chipset płyty: AMD 770 Rodzaj obsługiwanych pamięci: DDR3 Maksymalna ilość obsługiwanej pamięci: 16GB Częstotliwość obsługiwanych pamięci: 1666 (OC), 1333, 1066 Mhz Wbudowana karta sieciowa: 10/100/1000 Mbit/s Wbudowane karta dźwiękowa: Realtek ALC888 Wbudowana karta graficzna: Brak Karta graficzna: GTX 260 896 MB Ilość slotów PCI: 2 Ilość slotów PCI-Express x16: 1 Ilość slotów PCI-Express x1: 4 Ilość wejść USB: 10 (8x tył + 2x opcja) Złącza FireWire: Tak Złącza ATA: 1 (max 2 urządzenia) Złącza S-ATA: 6 (max 6 urządzeń) Zainstalowana pamięć RAM: A-Data 2GB 1333Mhz CL9 Pojemność dysku twardego: Samsung 500GB F2 Pamięć podręczna dysku twardego: 16MB Nagrywarka DVD: Samsung SH-S223B Zasilacz: Chieftec 500W Obudowa: Tacens Prior Pozdrawiam Edytowane 14 Sierpnia 2009 przez BLUNT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 zasilacz na beQuiet, OCZ, Corsair, Tagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Może lepiej w pierwszym zestawie zmienić tylko cpu na AMD Phenom II Quad Core X4 945 a mobo oraz ramy zostawić? Ja bym tak zrobił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 zasilacz na beQuiet, OCZ, Corsair, TaganA co-Chieftec to Ci śmierdzi? Widzę że sam używasz-może masz z nim jakieś problemy,że tak odradzasz? Czy to taki forumowy impuls? Wszak u tutejszych "specjalistów" prym wiedzie be quiet czyli tutejszy swoisty KRÓL. Ja miałem wcześniej GPS 450 i był nie do zarżnięcia,ale brakowało mi kilku wtyczek po apgrejdzie :D i wziąłem OCZ 600 W pod wpływem chwili :D . I specjalnie piszę JA,bo osobiście miałem styczność z tymi sprzętami-nie naczytałem się pierdół na forach i nie strzelam netowymi mądrościami. Widziałem już be quiet co nie są ciche,tagany z napięciami tak skaczącymi że niejeden MGB by je zawstydził i inne "perełki". O ile CHieftec ważył swoje,to OCZ jest przy nim blaszaną wydmuszką-nie wspomnę już że cewy w nim piszczą niemiłosiernie na standbaju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chlebu Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Może opłaca się dorzucić do dysku 1TB Hitachi? Na aledrogo za niecałe 240 można wyrwać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLUNT Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Dzieki za opinie, ale czekam na wiecej wypowiedzi, bo musze byc pewny. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 (edytowane) A co-Chieftec to Ci śmierdzi? Nie śmierdzi, tylko właśnie mam chiefteca i coś mie głośnawo chodzi. nie wiem jak z tymi mocniejszymi modelami, ale wiem że nie wziąłbym ponownie chiefteca. I wybacz mi moja niekompetencję jeśli uważasz że naczytałem się pierdół na forach i strzelam netowymi mądrościami. Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez wojownik112 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...