Skocz do zawartości
kaju

Z Czym Może Być Problem?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Posiadam sprzęcik jak w sygnaturce.Od jakiegoś czasu mam problem,tylko nie wiem z czym.Ustawienia na płycie standardowe.żadnego podkręcania.Komp chodzi przez dłuższy czas,nic się nie dzieje.Przeważnie net i czasami jakaś gierka.Wyłączę kompa i nie chce już ruszyć.Widać że procesor ruszył,wiatraki się kręcą a nie wstaje hdd.Choć czuć że chodzą normalnie (wyczuwalne drgania).Raz nie wstaje nic.Trudne to jest do opisania.Po konsultacji ze znajomym,oddałem dzisiaj płytę do serwisu.Po opisaniu problemu,gość powiedział że może być bardziej problem z zasilaczem niż z płytą :damage_wall: a nawet z prockiem,albo z kartą graficzną.Macie jakieś pomysły na to.Będę wdzięczny za każda poradę

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Posiadam sprzęcik jak w sygnaturce.Od jakiegoś czasu mam problem,tylko nie wiem z czym.Ustawienia na płycie standardowe.żadnego podkręcania.Komp chodzi przez dłuższy czas,nic się nie dzieje.Przeważnie net i czasami jakaś gierka.Wyłączę kompa i nie chce już ruszyć.Widać że procesor ruszył,wiatraki się kręcą a nie wstaje hdd.Choć czuć że chodzą normalnie (wyczuwalne drgania).Raz nie wstaje nic.Trudne to jest do opisania.Po konsultacji ze znajomym,oddałem dzisiaj płytę do serwisu.Po opisaniu problemu,gość powiedział że może być bardziej problem z zasilaczem niż z płytą :damage_wall: a nawet z prockiem,albo z kartą graficzną.Macie jakieś pomysły na to.Będę wdzięczny za każda poradę

Pozdrawiam

mialem kiedys cos podobnego u mnie byl problem z plyta ktory niby powstal przez zasilacz tak przynajmniej mi powiedzieli w servisie (lublin servis vico) polecam sprawdzenie wszystkich czesci w innym kompie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nie mam możliwości sprawdzenia tego na innym sprzęcie.Starszą płytę sprzedałem na intela.Wszystko jest na gwarancji.Zasilacz procz nagrywarki jest najstarszy z tego zestawu.A szynę miałem cały czas ustawioną na sztywno.W systemie nie miałem nigdy problemu ze stabilnoscia,komp czasami chodzi 24/7 i nic.Nawet wymagające aplikacje nie stwarzają problemu.Problem zaczyna się przy włączeniu lub restarcie kompa

Edytowane przez kaju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi