Skocz do zawartości
CeglA

Jaki program najlepszy do krecenia grafy?

Rekomendowane odpowiedzi

wybaczcie mi biednemu laikowi który posiada GF 256 DDR 32MB i nie wie co zrobić by wydusić zniej ciut więcej (ile tylko można) jestem zupełnie blady i proszę o łopatologię . Co mogę zrobić np: GTA3 na mym marnym sprzęcie nie idzie zbyt płynnie :) bardzo przycina . Może znacie jakieś strony które mnie tego nauczą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

wybaczcie mi biednemu laikowi który posiada GF 256 DDR 32MB i nie wie co zrobić by wydusić zniej ciut więcej (ile tylko można) jestem zupełnie blady i proszę o łopatologię . Co mogę zrobić np: GTA3 na mym marnym sprzęcie nie idzie zbyt płynnie :) bardzo przycina . Może znacie jakieś strony które mnie tego nauczą :)

Pamięć pójdzie na 330 MHz, a jądro na 180, a bezpiecznie to 320 i 150 !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

no tak , ale rzecz w tym że kompletnie nic mi to nie mówi. Wybaczcie ale kiedyś każdy był zielony . Proszę jeszcze raz o instrukcję dla dziecka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat
  Cytat

no tak , ale rzecz w tym że kompletnie nic mi to nie mówi. Wybaczcie ale kiedyś każdy był zielony . Proszę jeszcze raz o instrukcję dla dziecka :)
Ehhhh, no dobra, po pierwsze podkrec karte graficzna programem GeForce Tweak Ulitily można go sciagnac wszedzie www.nvidia.pl download|programy no i tam juz szukasz,sciagasz i wlaczasz i sie pokazuje takie okienko i bierzesz zakladke Nv Clock (chyba) i tam zaznaczasz allow overclocking i potem zwiekszasz czestotliwosc pamieci o 10 mHz potem 5 i potem mniej i mniej az pojawia sie artefakty, ano tak ale co to sa artefakty www.nvidia.pl po raz drugi taka sama droga i program nazywa sie Artifact Tester i ten program sprawdza czy karta juz sie zaraz spierdzi czy jeszcze chodzi stabilnie(do sprawdzenia musisz zrobic test software i jak w tym tescie beda artefakty to juz zostaw tyle ile ustawiles, jak bedzie duzo czyli ponad 1000(wedlug mnie ) to zmniejsz szybko czestotliwosc, no to tyle jezeli o podkrecanie na poziomie Beginner.

A procek to w biosie to jak sie wlacza komputer i tam ci pokazuje nazwe plyty i czes procka to naciskasz delete na klawiaturze i wchodzisz do dzialu frequency and voltage costam i tam zmieniasz fsb i mnoznik,

fsb razy mnoznik to czes twojego procka

Tyle !!! to byla lopatologia juz nie potrafie wytlumaczyc tego w sposob prostszy !!! :P

Ja tez bylem kiedys zielony, calkiem nie dawno 8) :oops: i :twisted: !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...