CeglA Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Dzisiaj zakupilem GF4Ti4200 Gainwarda i zastanawiam sie jakim programem najlepiej go podkrecic? Jak na razie uzywam NVmax4 i doszedlem juz do wartosci Ti4400. :twisted: Co polecacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 riva tuner www.rivatuner.ru czy cos takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Bylo chyba 2-3 razy w tym tygodniu http://tweak.unspl.com/forum/search.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 wybaczcie mi biednemu laikowi który posiada GF 256 DDR 32MB i nie wie co zrobić by wydusić zniej ciut więcej (ile tylko można) jestem zupełnie blady i proszę o łopatologię . Co mogę zrobić np: GTA3 na mym marnym sprzęcie nie idzie zbyt płynnie :) bardzo przycina . Może znacie jakieś strony które mnie tego nauczą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zmień częstotliwości w BIOSIE, programowe podkręcanie to lipa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Cytat wybaczcie mi biednemu laikowi który posiada GF 256 DDR 32MB i nie wie co zrobić by wydusić zniej ciut więcej (ile tylko można) jestem zupełnie blady i proszę o łopatologię . Co mogę zrobić np: GTA3 na mym marnym sprzęcie nie idzie zbyt płynnie :) bardzo przycina . Może znacie jakieś strony które mnie tego nauczą :)Pamięć pójdzie na 330 MHz, a jądro na 180, a bezpiecznie to 320 i 150 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Cytat Cytat wybaczcie mi biednemu laikowi który posiada GF 256 DDR 32MB i nie wie co zrobić by wydusić zniej ciut więcej (ile tylko można) jestem zupełnie blady i proszę o łopatologię . Co mogę zrobić np: GTA3 na mym marnym sprzęcie nie idzie zbyt płynnie :) bardzo przycina . Może znacie jakieś strony które mnie tego nauczą :)Pamięć pójdzie na 330 MHz, a jądro na 180, a bezpiecznie to 320 i 150 !no tak , ale rzecz w tym że kompletnie nic mi to nie mówi. Wybaczcie ale kiedyś każdy był zielony . Proszę jeszcze raz o instrukcję dla dziecka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Cytat Zmień częstotliwości w BIOSIE, programowe podkręcanie to lipa. Why? Jakies argumenty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAg Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Sam tez mam nvmaxa i nie narzekam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Cytat Cytat Cytat wybaczcie mi biednemu laikowi który posiada GF 256 DDR 32MB i nie wie co zrobić by wydusić zniej ciut więcej (ile tylko można) jestem zupełnie blady i proszę o łopatologię . Co mogę zrobić np: GTA3 na mym marnym sprzęcie nie idzie zbyt płynnie :) bardzo przycina . Może znacie jakieś strony które mnie tego nauczą :)Pamięć pójdzie na 330 MHz, a jądro na 180, a bezpiecznie to 320 i 150 !no tak , ale rzecz w tym że kompletnie nic mi to nie mówi. Wybaczcie ale kiedyś każdy był zielony . Proszę jeszcze raz o instrukcję dla dziecka :)Ehhhh, no dobra, po pierwsze podkrec karte graficzna programem GeForce Tweak Ulitily można go sciagnac wszedzie www.nvidia.pl download|programy no i tam juz szukasz,sciagasz i wlaczasz i sie pokazuje takie okienko i bierzesz zakladke Nv Clock (chyba) i tam zaznaczasz allow overclocking i potem zwiekszasz czestotliwosc pamieci o 10 mHz potem 5 i potem mniej i mniej az pojawia sie artefakty, ano tak ale co to sa artefakty www.nvidia.pl po raz drugi taka sama droga i program nazywa sie Artifact Tester i ten program sprawdza czy karta juz sie zaraz spierdzi czy jeszcze chodzi stabilnie(do sprawdzenia musisz zrobic test software i jak w tym tescie beda artefakty to juz zostaw tyle ile ustawiles, jak bedzie duzo czyli ponad 1000(wedlug mnie ) to zmniejsz szybko czestotliwosc, no to tyle jezeli o podkrecanie na poziomie Beginner. A procek to w biosie to jak sie wlacza komputer i tam ci pokazuje nazwe plyty i czes procka to naciskasz delete na klawiaturze i wchodzisz do dzialu frequency and voltage costam i tam zmieniasz fsb i mnoznik, fsb razy mnoznik to czes twojego procka Tyle !!! to byla lopatologia juz nie potrafie wytlumaczyc tego w sposob prostszy !!! :P Ja tez bylem kiedys zielony, calkiem nie dawno 8) :oops: i :twisted: !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...