filos51 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam. Proszę o wypowiedzi na temat płyty głównej Sapphire PI-AM2RS780G. Czy ktoś ma, jak się sprawuje, po prostu wszystko. PS. Znalazłem "podobną" płytę firmy Jetway model PA78GT3-DG Podobieństwo jest uderzające Pozdrawiam. Edytowane 15 Sierpnia 2009 przez filos51 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Jest uderzające bo to dokładnie te same płyty ;) Jetway produkuje płyty dla Sapphire. Myslę, że równie dobrze możesz szukać informacji o tym Jetway`u, obie powinny się spisywać dokładnie tak samo, chyba, że któraś z firm namieszała coś w biosie, ale jakoś w to nie wierzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 ale z tego co widzę to Sapphire ma radiatory na sekcji zasilania, w przeciwieństwie do jetwaya. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Jest uderzające bo to dokładnie te same płyty ;) Jetway produkuje płyty dla Sapphire. Myslę, że równie dobrze możesz szukać informacji o tym Jetway`u, obie powinny się spisywać dokładnie tak samo, chyba, że któraś z firm namieszała coś w biosie, ale jakoś w to nie wierzę. I raczej na zagranicznych forach łatwiej znaleść info o Jetway. Z tego co pamiętam to na płycie 790GX Sapphire nawet trochę ulepszyło bios w porównaniu z pierwowzorem. Jak na Athlona II to dobra bo Phenoma to może nie pociągnąć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filos51 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Witam Płytę odebrałem wczoraj. Kosztowała mnie 168 PLN, sprzęt jest nowy. Zamontowałem, odpaliłem i jak na razie działa. Bios jest całkiem rozbudowany jak na mATX a przynajmniej w porównaniu z płytą Gigabyte GA-M61SME-S2L którą zastąpiła. Procek zamontowany w niej to Athlon 64 X2 4200 Ram 2 GB DDRII 800 Grafika Gforce 7800GT ,niestety jak na razie pci-e chodzi x8 a nie x16 więc jest jakiś problem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...