Skocz do zawartości
filos51

Płyta Sapphire Pi-am2rs780g Czy Ktoś Zna.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o wypowiedzi na temat płyty głównej Sapphire PI-AM2RS780G.

Dołączona grafika

Czy ktoś ma, jak się sprawuje, po prostu wszystko.

PS. Znalazłem "podobną" płytę firmy Jetway model PA78GT3-DG

Dołączona grafika

Podobieństwo jest uderzające

Pozdrawiam.

Edytowane przez filos51

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest uderzające bo to dokładnie te same płyty ;) Jetway produkuje płyty dla Sapphire. Myslę, że równie dobrze możesz szukać informacji o tym Jetway`u, obie powinny się spisywać dokładnie tak samo, chyba, że któraś z firm namieszała coś w biosie, ale jakoś w to nie wierzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest uderzające bo to dokładnie te same płyty ;) Jetway produkuje płyty dla Sapphire. Myslę, że równie dobrze możesz szukać informacji o tym Jetway`u, obie powinny się spisywać dokładnie tak samo, chyba, że któraś z firm namieszała coś w biosie, ale jakoś w to nie wierzę.

I raczej na zagranicznych forach łatwiej znaleść info o Jetway. Z tego co pamiętam to na płycie 790GX Sapphire nawet trochę ulepszyło bios w porównaniu z pierwowzorem. Jak na Athlona II to dobra bo Phenoma to może nie pociągnąć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Płytę odebrałem wczoraj.

Kosztowała mnie 168 PLN, sprzęt jest nowy.

Zamontowałem, odpaliłem i jak na razie działa.

Bios jest całkiem rozbudowany jak na mATX a przynajmniej w porównaniu z płytą Gigabyte GA-M61SME-S2L którą zastąpiła.

Procek zamontowany w niej to Athlon 64 X2 4200

Ram 2 GB DDRII 800

Grafika Gforce 7800GT ,niestety jak na razie pci-e chodzi x8 a nie x16 więc jest jakiś problem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi