krzychu26 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Nie wiem co lepsze? Plazma czy LCD. Telewizor pod Cyfre +. Mam dwa typy: TOSHIBA REGZA 42RV555 LG 42PQ3000 A może macie inne propozycje? Aha od czasu do czasu podepnę pod niego Xboxa 360. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) pod Konsole/PC lepszy będzie LCD (plazma dosyć szybko się wypala - co przy statycznych elementach jak paski statusu/broń/ikony/menu itp zostawia irytujace ślady na ekranie ;] kiepso się go też ogląda z bliska. Do Filmów - Plazma ;] Najlepiej jakbyś miał możliwość pooglądania troche LCD i Plazmy w normalnych warunkach (u znajmomych itp.) Znam sporo osób które po kupnie LCD za ~5-7k zł wracalo spowrotem do swojej starej Plazmy ... ale to już kwestia gustu ;) ps - no i plazme za tyle to i 50" wyrwiesz ;) Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Aha. A co sądzisz o wymienionych przezmnie TV? Pierwszy to LCD a drugi to plazma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) Niestety nie miałem okazji widzieć w akcji ani jednego - ani drugiego ;( Ogólnie wszystkie plazmy "świecą" podobnie ;) moze LG 50" 50PG100R ? Wieksze = lepsze :) sam posiadam Samsunga PS50Q91 50" - kupionego za 2200zł ;) i sprawuje się nieźle ;) Polecam się wybrać do jakiegoś większego sklepu i pooglądać - bo tak to każdy zazwyczaj poleca to co sam ma/miał ;) Cięzko o jakieś sensowne recenzje konkretnych modeli wiec trzeba sprawdzać samemu ... ps - no ale jak wspomniałem - jeżeli często będzie używany do gier to plazme można raczej skreślić - chyba że nie przeszkadzają ci wypalone ślady/ będziesz potem włączał "dopalanie" pixeli jednobarwnym tłem ;) Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 są przypadki że ludzie zostawiają na całe noce właczony tv i nic już sie nie wypala. to nie te czasy że zostawał obraz "odciśnięty". oczywiście jak ktoś będzie jechał parę dni non stop to coś może zostanie. ja wybrałem plazmę ze względu na czas reakcji (przy grach musowo) i na ogrzewanie darmowe w zimę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 To zostaw plazmę na dłużej ze statycznym obrazem a spotkamy się w temacie "wypaliło mi się na ekranie". Efekt ten jest niwelowany w nowych plazmach ale dalej jest obecny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 dłuższy czas to jaki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 (edytowane) na moim ww. samsungu ~40min statycznego obrazu wystarczy żeby wypalić naprawdę porządnie pewne miejsca ;) ze sprawdzeniem jakie kanały były oglądane pare dni temu też nie ma problemu ;p (symbole kanałów to naprawde wredna rzecz, tym bardziej jak sie ogląda ten sam przez cały dzień ;) ) Oczywiście w normalnym użytkowaniu jest to raczej nie zauważalne - najlepiej widać na jednobarwnym obrazie no ale z reguły 10minut białego obrazu wystarcza żeby to wszystko wyczyścić nie wiem jak jest w nowszych/droższych plazmach - ale tego efektu nie da sie całkowicie zniwelować - tak samo jak na zwykłych kineskopach Edytowane 3 Września 2009 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 dłuższy czas to jaki? Zależy od modelu plazmy i od tego co się wyświetla.Myślę że nie ma co dramatyzować ale trzeba pamiętać że jest taka możliwość i trzeba o tym pamietać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 racja trzeba pamiętać żeby nie zostawić TV na całą noc bo może odcisnąć się fajne logo. myślę jednak że w normalnym użytkowaniu będzie to praktycznie niewidoczne. zaniedługo podłącze, odpalę grę (FIFA) pogram parę h i zobaczę czy coś zostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...