Martinii Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Witam, Chcialbym sobie kupic nowa chlodnice i tak od dluzszego czasu poluje na TC. Pojawily sie teraz w sprzedazy nowe wersje ze standardowym mocowaniem wentyli i jedyne co to zastananawaim sie czy brac pod trzy wentyle 120 czy pod trzy wentyle 140... Bede uzywal wentylatorow wolnoobrotowych. Nie wiem jaka moze byc roznica w wydajnosci pomiedzy PA120.3 i PA140.3 bo roznica w cenie to 100 zl. Mysle tez o wentylatorach do tej chlodnicy - wiekszy wybor jest wsrod 120 niz 140. Co myslicie? Pozdro PS. Czy ktos zna jeszcze inne zrodlo sprzedazy chlodnic TC w Polsce niz Angela i Cooling? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 3X140 powinna być tak samo wydajna jak 4x120 większy wybór wśród 12cm wentylatorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) bierz PA140.3, myślę ze każdy wentyl 140mm skręcony będzie cichy Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 (edytowane) W Cooling.pl jest Termochill 120.3 ?? Kiedyś był teraz nie widzę... Edytowane 16 Sierpnia 2009 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) Z tego co czytam na XS (temat) to 3x140 ma wieksza powierzchnie oddawania ciepla niz 4x120 (odpowiednio: 58800mm^2 vs. 57600mm^2), ale uzytkownicy narzekaja wlasnie na trudnosc w doborze dobrych wentylatorow 140x140... :/ Edytowane 17 Sierpnia 2009 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) @up jedno jest pewne im więcej ludzi kupi produkty dedykowane pod 140mm wentylatory to większy ich będzie wybór :) swiją drogą ładnie temat zaczęty (na xs) :D Edytowane 17 Sierpnia 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Wyglada na to, ze w ogole nie zdecyduje sie na TC - w nowej wersji nie ma tego malego zaworka odpowietrzajacego, ktory byl w wersji starej :( Bardzo mi na tym zalezalo gdyz chlodnica pracuje u mnie pionowo zlaczkami do dolu i zaworek ten bardzo ulatwilby mi i odpowietrzanie i napelnianie ukladu... Zatem teraz zastanawiam sie nad Feserem Xchanger 360. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Wyglada na to, ze w ogole nie zdecyduje sie na TC - w nowej wersji nie ma tego malego zaworka odpowietrzajacego, ktory byl w wersji starej :( Bardzo mi na tym zalezalo gdyz chlodnica pracuje u mnie pionowo zlaczkami do dolu i zaworek ten bardzo ulatwilby mi i odpowietrzanie i napelnianie ukladu... Zatem teraz zastanawiam sie nad Feserem Xchanger 360.Nowa wersja to ta co ma znormalizowany układ wentylatorów czy coś podobnego ?? Ja zamówiłem wczoraj Feser-a , zobaczymy. Wydaje mi się że różnic nie będzie między TC a Feser-em , to bardzo podobne produkty, z najwyższej półki. A test który gdzieś się pojawiał ? Bez przesady... nie popadajmy ze skrajności w skrajność. U jednego na Feserze będzie 2 stopnie mniej , a u drugiego na TC. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Roznica pomiedzy Feserem 360 a TC PA 120.3 jest znikoma - w jednym tescie Feser wypada lepiej o 1 stopien od TC, a w innym tescie jest odwrotnie. Tylko, ze ja rozwazalem tez zakup TC 140.3, a jej powierzchnia oddawania ciepla jest spoooro wieksza od chlodnic 3x120... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ohuzo Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Czy ten Feser 360 lub TC 120 będzie dobrze współpracować z wentylatorami 800-1000rpm? Planuję złożyć zestaw wc do komputera z podpisu z nastawieniem stricte ku ciszy ... Ewentualnie możecie podać jakieś propozycje chłodnicy dobrze współgrającej z wentylatorami wolno obrotowymi która dobrze schłodzi mój zestaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 (edytowane) tc feser xspc swiftech Edytowane 3 Września 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...