Skocz do zawartości
Martinii

Chlodnica Thermochill

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chcialbym sobie kupic nowa chlodnice i tak od dluzszego czasu poluje na TC. Pojawily sie teraz w sprzedazy nowe wersje ze standardowym mocowaniem wentyli i jedyne co to zastananawaim sie czy brac pod trzy wentyle 120 czy pod trzy wentyle 140... Bede uzywal wentylatorow wolnoobrotowych. Nie wiem jaka moze byc roznica w wydajnosci pomiedzy PA120.3 i PA140.3 bo roznica w cenie to 100 zl. Mysle tez o wentylatorach do tej chlodnicy - wiekszy wybor jest wsrod 120 niz 140. Co myslicie?

Pozdro

PS. Czy ktos zna jeszcze inne zrodlo sprzedazy chlodnic TC w Polsce niz Angela i Cooling?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co czytam na XS (temat) to 3x140 ma wieksza powierzchnie oddawania ciepla niz 4x120 (odpowiednio: 58800mm^2 vs. 57600mm^2), ale uzytkownicy narzekaja wlasnie na trudnosc w doborze dobrych wentylatorow 140x140... :/

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada na to, ze w ogole nie zdecyduje sie na TC - w nowej wersji nie ma tego malego zaworka odpowietrzajacego, ktory byl w wersji starej :( Bardzo mi na tym zalezalo gdyz chlodnica pracuje u mnie pionowo zlaczkami do dolu i zaworek ten bardzo ulatwilby mi i odpowietrzanie i napelnianie ukladu... Zatem teraz zastanawiam sie nad Feserem Xchanger 360.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada na to, ze w ogole nie zdecyduje sie na TC - w nowej wersji nie ma tego malego zaworka odpowietrzajacego, ktory byl w wersji starej :( Bardzo mi na tym zalezalo gdyz chlodnica pracuje u mnie pionowo zlaczkami do dolu i zaworek ten bardzo ulatwilby mi i odpowietrzanie i napelnianie ukladu... Zatem teraz zastanawiam sie nad Feserem Xchanger 360.

Nowa wersja to ta co ma znormalizowany układ wentylatorów czy coś podobnego ??

Ja zamówiłem wczoraj Feser-a , zobaczymy. Wydaje mi się że różnic nie będzie między TC a Feser-em , to bardzo podobne produkty, z najwyższej półki. A test który gdzieś się pojawiał ? Bez przesady... nie popadajmy ze skrajności w skrajność. U jednego na Feserze będzie 2 stopnie mniej , a u drugiego na TC.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roznica pomiedzy Feserem 360 a TC PA 120.3 jest znikoma - w jednym tescie Feser wypada lepiej o 1 stopien od TC, a w innym tescie jest odwrotnie. Tylko, ze ja rozwazalem tez zakup TC 140.3, a jej powierzchnia oddawania ciepla jest spoooro wieksza od chlodnic 3x120...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten Feser 360 lub TC 120 będzie dobrze współpracować z wentylatorami 800-1000rpm?

Planuję złożyć zestaw wc do komputera z podpisu z nastawieniem stricte ku ciszy ...

Ewentualnie możecie podać jakieś propozycje chłodnicy dobrze współgrającej z wentylatorami wolno obrotowymi która dobrze schłodzi mój zestaw?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi