Skocz do zawartości
Miope

Nasza TVP ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie bomba. Niedługo TVP będzie mogła zaprzestać emisji programów satyrycznych na rzecz pakietu programowego "O nas":

:twisted:

13.00 "Na topie"- przewodnik korupcyjny R. Kwiatkowskiego

14.20 "Chłopcy z ferajny"- magazyn kulturalny L. Rywina

20.20 "Biznes na wesoło"- magazyn ekonomiczny W. Czarzastego

etc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ejjj, ale to bull shit! Oni nie mają żadnej nagrody. Sami sobie przyznali. Jakiś związek dziennikarzy dzwonił do prezesa tych nagród. I on twierdził że ich jeszcze nie było czy nie ma. Nie wiem, ale napewno tej nagrody nie dostało TVP.

"Zwyciężyliśmy w doborowym towarzystwie. W finale okazaliśmy się lepsi od TV holenderskiej, a także od BBC. TVP najlepsza w Europie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet nba nie ma

:evil: :evil: :evil: :evil: Właśnie :evil: :evil: :evil: :evil:

Na szcześcię ściągnąłem sobie AND1 Mix Tape'y od 1 do 5, wszystkie dostępne :D Volume 6 powinno niedługo nadejśc, gdyż przedstawia ono mecze z lata 2002, może niedługo pokaże się na Kazzie :D

Jedynymi plusami w tej chwili TVP jak dla mnie są:

1. Mecze Ligi Mistrzów

3. Brak reklam emitowanych podczas filmów, jak już Puzel wcześniej wspomniał i tak żadko oglądam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TVP to shit!!!! Nawet jej nie ogladam, bo tam prawie nigdy nic ciekawego nie leci. wole Polsat  :D . Jedyny plus dla TVP to brak reklam, w czasie trwania filmu

Własnie głupio bo do kibla nie można iść ani po coś do pica/jedzenia !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagroda była lub raczej wyróżnienie (co ztego nie za to za co się chwalili, dla włodarzy TVP S.A. to ganz egal).

Od począdku przeczuwałem jakiś haczyk w tej "nagrodzie" bo jak nasza telewizja za przeproszeniem publiczna, mogła dostać nagrodę za "wypełnianie misji" 8O (nie wiem czy się oriętujecie w tym ale powiem wam ze w TVP "misji" jest jak na lekarstwo a na to właśnie wszyscy mają płacić abonament), od razu mówiłem - nie możliwe (i jeszcze te teksty że są lepsi od BBC 8O ), co innego takie ujęcie sprawy:

Pod uwagę braliśmy kryteria finansowe i wskaźniki oglądalności, a nie zawartość programową - uściśla analityk EBU Alexander Shulzycki. Nagroda należy się departamentowi promocji TVP - ironizuje.

To co innego, TVP w Polsce ma największy zasięg (TVP1 ~90% pokrycia) czeszą kasę z abonamentu i reklam (kupę kasy marnują), więc za oglądalność i finanse mogli dostać nagrodę/ wyróżnienie ale za zawartośc programową - nie.

Kolejny dowód że Kwiatkowski powinien poszukaś sobie innej posadki (i cały zarząd) choć wadomo że tak się nie stanie.

PS. Trochę TVP już zdążyłem poznać, od "środka" jako instytucję, głównie w Krakowie ale w Wawie to jeszcze "lepsze" wałki są. Moja praca licencjacka też jest o telewizji (m.in. o TVP) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TVP to shit!!!! Nawet jej nie ogladam, bo tam prawie nigdy nic ciekawego nie leci. wole Polsat  :D . Jedyny plus dla TVP to brak reklam, w czasie trwania filmu

Własnie głupio bo do kibla nie można iść ani po coś do pica/jedzenia !!!

No nie wiem czy tak glupio. Ogladasz se jakis fajny film na Polsacie, a tu cyk reklama (grrr :evil:). Dobra film trwa dalej, 20 minut minelo, a tu cyk Losowanie Lotto (jeszcze wieksze grrr :evil: :evil: ), dobra totek minal ogladasz dalej, a po 10 minutach co :?: :?: :?: Reklama (i znowu grrrr :evil: :evil: :evil: ) <span style="color:red;">[ciach!]</span>lca mozna dostac :!:

A ten totek to juz dobija powinien byc np. o 21 przed filmem, bo jak siedzisz zbakany przed telewizorem, a tu lotto sie wlacza, a ty patrzysz na te kuleczki jak skacza to dola mozna zlalapac :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie bomba. Niedługo TVP będzie mogła zaprzestać emisji programów satyrycznych na rzecz pakietu programowego "O nas":

:twisted:

13.00 "Na topie"- przewodnik korupcyjny R. Kwiatkowskiego

14.20 "Chłopcy z ferajny"- magazyn kulturalny L. Rywina

20.20 "Biznes na wesoło"- magazyn ekonomiczny W. Czarzastego

etc...

stary niepamietasz jak zdjeli "polskie zoo" jak tylko zaczeto wysmiewac w nim Pawlaka :lol: zamiast tego mam dzis "premiera z rodzina", "prezesa z nagroda","zera z jedynkami" ;) :P :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam ja wam powiem ze za przeproszeniem pier...licie

jestem za silna telewizja publiczna nie wazne czy jest prawicowaa czy lewicowa bo jaaka inna telewizja pusci programy edukacyjne, nie bedzie ladowac reklam w czasie programow i filmow ?????

konkurencja na rynku tv jest dla mnie - czlowieka uwzajacego sie za myslacego niewskazana bo niestety ci myslacy przez nia dostaja najbardziej po [gluteus maximus] Bo jak jest konkurencja to kazda stacja przesciga sie w puszczaniu dennych teleturniejow big brotherow lysych i bladynek dennych seriali z maria celeste i innymi podobnymi jednym slowem scierwo

a jak jest jedna publiczna silna ktora trzyma wysoki poziom nie wazne czy jest lewicowa czy prwicowa - bo to widac tylko w wiadomosciach ktore zajmuja 10 procent czasu nadawania to reszta musi do niej ciagnac zeby nie tracic widowni a dzieki temu mamy drozsze filmy lepsze programy i t d a jak jest konkurencja nie ma jednej silniejszej tv albo jest jedna silna i jest to telewizja prywatna ktora zamiast puszczac dobre programy puszca jeszce wiekszy chlam zeby jeszce bardziej powiekszyc swoja przewage to ciesza sie tacy jek co niektorzy z was piszacy ze polsat jest ok ?????

a ludzie myslacy nie wlaczaja tv bo nie ma dla nich nic ciekawego

jak mam byc szczery odladam niewiele a jak juz ogladam to w wiekszosci kanaly discovery troche publicznej i czasem cos glupiego na prywatnych ale tam zadko cos sie nadaje do ogladania

Telewizja moze sie stac zrodlem wyzysku :) kontroli mas, amerykanizacji co widac takze u nas a juz najbbardziej po ludziach takich jak wy ktorzy ogladaja nba zamiast polska pilke , siatkowke czy cokolwiek innego , syca sie big brotherami, lysymi i bladynkami , glupawymi sitkomami itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem za silna telewizja publiczna nie wazne czy jest prawicowaa czy lewicowa bo jaaka inna telewizja pusci programy edukacyjne, nie bedzie ladowac reklam w czasie programow i filmow ?????

Zgadzam się z tym ze TV publiczna jest potrzebna tylko nasza TVP nie do końca wypełnia narzuconą jej przez ustawę misję. Niestety programy "misyjnie" puszczane są w gorszych porach, jest ich za mało a chłamu typowego dla komercyjnych TV jest dużo i to w prime time.

Co do reklam to nie powinno być ich wcale w TV publicznej (chyba że zrezygnują z abonamentu - jak to mówią albo rybki albo akwarium).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hyh, a ta dzisiejsza publiczna spelnia swoja "misje"? bo mi sie wydaje ze puszcza takie same gowno jak wiekszosc, na dodatek jeszcze bardziej upolitycznione a jak jest cos wartosciowego to oczywiscie tak przed polnoca to moze wrzuca :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IGI, nikt nie powiedział, że nie chce telewizji publicznej. Chcielibyśmy tylko DOBRĄ telewizję. Jak po takim przegięciu mam wierzyć w jakąkolwiek informację podawaną w Wiadomościach?

Konkurencja na rynku tv niewskazana, mówisz? To dlaczego oglądasz Discovery? Żaden kanał nie jest uniwersalny, bo ludzi interesują różne rzeczy. Konkurencja to po pierwsze możliwość wyboru, a po drugie -- podstawa rozwoju. "Po co coś zmieniać, wkładać w coś wysiłek i pieniądze, kiedy nie ma porównania? Ludzie i tak to kupią" -- tak rozumuje monopolista. Natomiast to, w jakim kierunku idą zmiany, to już zupełnie inna historia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zrozumialas /es mnie zreszta polowa z was :)) jak telewizja publiczna bedzie miala konkurowac z innymi telewizjami to bedzie ostateczny koniec jej misji - jaka by ona nie byla niewazne zla czy dobr czy nadawana o 4 nad ranem czy wczesniej - stanie sie ona tak samo komercyjna jak wszystkie inne - beda sie liczy;y tylko zyski z reklam - a te zeby byly najwieksze wymagaja lysych i bladynek big brotherow i innego g...

Ateraz wyobrazmy sobie ze nie ma tvp mamy tylko inne tv - tvn polsat tv trwam rydzyka itd - co nam pozostaje - jak dla mnie jedno wielkie g...

Te telewizje sa 100x gorsze od publicznej

Wam niepasuje ze publiczna jest lewicowa - mi nie pasuje ze tvn jest prawicowe a lis czasami sprawia wrazenie jak by robil laske georgowi b a wojne w iraku traktowal jak jakas gre strategiczna gdzie dobre ludziki z niebieskimi strzalkami przesuwaja sie w kierunu zlych ludzikow (takie kropeczki na planszy) pokolei ich eliminujac - I to nie tak zwykle eliminujac ale robiac dziennie 100 km !! a czaseem 50 km na godzine !!!!! (i w tym momencie slyszymy jek zachwytu przypominajacy orgazm)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zrozumialas /es mnie zreszta polowa z was :)) jak telewizja publiczna bedzie miala konkurowac z innymi telewizjami to bedzie ostateczny koniec jej misji - jaka by ona nie byla niewazne zla czy dobr czy nadawana o 4 nad ranem czy wczesniej - stanie sie ona tak samo komercyjna jak wszystkie inne - beda sie liczy;y tylko zyski z reklam - a te zeby byly najwieksze wymagaja lysych i bladynek big brotherow i innego g...

Ateraz wyobrazmy sobie ze nie ma tvp mamy tylko inne tv - tvn polsat tv trwam rydzyka itd - co nam pozostaje - jak dla mnie jedno wielkie g...

Te telewizje sa 100x gorsze od publicznej

Wam niepasuje ze publiczna jest lewicowa - mi nie pasuje ze tvn jest prawicowe a lis czasami sprawia wrazenie jak by robil laske georgowi b a wojne w iraku traktowal jak jakas gre strategiczna gdzie dobre ludziki z niebieskimi strzalkami przesuwaja sie w kierunu zlych ludzikow (takie kropeczki na planszy) pokolei ich eliminujac - I to nie tak zwykle eliminujac ale robiac dziennie 100 km !! a czaseem 50 km na godzine !!!!! (i w tym momencie slyszymy jek zachwytu przypominajacy orgazm)

Słusznie prawisz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:evil:  :evil:  :evil:  :evil: Właśnie :evil:  :evil:  :evil:  :evil: 

Na szcześcię ściągnąłem sobie AND1 Mix Tape'y od 1 do 5

Mam takie pytanie off-topic. Te mix tape-y sciagales z jakiejs stronki (jak tak to moghlbys mi podac link) czy z kazy? (potrzebuje mix tape-y vol 1 i 5)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi