Janec Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam, mam pytanie dotyczące zakupu laptopa. Ma być dla dziewczyny, do oglądania filmów, słuchania muzyki i Internetu. Znajomy poleca HP Pavilion seria DV6000 - DV6820ea 15.4'', podobno HP generalnie są w porządku. Co sądzicie? Jeśli ktoś zna jakiś sklep internetowy to bardzo chętnie skorzystam z podpowiedzi. I jeszcze jedno pytanie: co sądzicie o Mandrivie dla osoby, która nie zna się specjalnie? Ma ktoś jakieś doświadczenie? Sprawdza się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Lepszy będzie Dell Studio 1555. HP nie polecam, jeśli można mieć Della. Rozumiem, że nie ma żadnego limitu cenowego i wagowego - bo skoro by był, to przecież zostałoby o tym wspomniane - przecież to jest oczywiste, że nikt nie będzie zgadywał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garrick Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Dobrze byłoby poznać w jakich granicach cenowych się chcesz zmieścić. Pavilion to jak najbardziej dobry wybór ja słyszałem bardzo wiele pozytywnych opinii i z tego co widziałem to naprawde świetny laptop. Skoro ma służyć do filmów to może lepszy byłby DV9000 z 17" matrycą. Co do sklepu to najlepszy jest swiat-laptopow.pl. Masz wszystkie rodzaje Hp w dobrych ofertach no i 3 lata gwarancji. Natomiast co do Mandrivy no to opinie są podzielone, je nie używałem, ale kolega używa i jest zachwycony. Ale dla laika niekoniecznie najlepszy wybór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 A ja czytałem wiele negatywnych opinii o serii DV od HP - są dość awaryjne. Nawet na tym forum ktoś o tym wspomniał. Jeśli chodzi o sam wybór, to podaj zakres cenowy i zdecyduj się między 15 i 17 cali - do oglądania filmów lepszy będzie 17. Przeleć po cenach na skapiec.pl lub ceneo.pl i wybierz sklep z największą ilością gwiazdek. 1. Ja bym brał coś z tego zestawienia: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/filtr/_3...0_0_0_0_0_0_0_0 2. Lub 15 cali: http://www.skapiec.pl/site/cat/17/filtr/_3..._0_0_0_0_0/min3 + dodatkowo ekran 22 panoramę do filmów: http://www.skapiec.pl/site/cat/12/filtr/_9...0_0_0_0_0_0_0_0 Cenowo wyjdzie dość podobnie, ale do filmów zdecydowanie lepiej opcja nr 2. Jeśli chodzi o system, to Ubuntu w obecnej wersji chodzi przyzwoicie, nie jest specjalnie trudny w obsłudze (w przypadku użytku codziennego) i jest wersja PL. Są też distra celowo upodobnione do Windows, ale z nich nie jestem na bieżąco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janec Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Limitu nie ma, ale też nie ma sensu nie wywalić pieniędzy na sprzęt, którego się nie wykorzysta. Może faktycznie Linuks to nie najlepszy pomysł w tym przypadku, dziewczyna musiałaby się trochę pouczyć, a raczej nie będzie tym zainteresowana. Chociaż przyjrzę się jeszcze Ubuntu. Skoro ma służyć do filmów to może lepszy byłby DV9000 z 17" matrycą. Co do sklepu to najlepszy jest swiat-laptopow.pl. Masz wszystkie rodzaje Hp w dobrych ofertach no i 3 lata gwarancji. Natomiast co do Mandrivy no to opinie są podzielone, je nie używałem, ale kolega używa i jest zachwycony. Ale dla laika niekoniecznie najlepszy wybór Patrzyłem na stronę, jest w czym wybierać i za nieduże pieniądze, ale zastanowię się jeszcze. Dzięki wszystkim za pomoc. Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez Janec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...