caschvip Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam wszystkich. Znowu stanąłem przed trudnym wyborem sprzętu do kompa. W moje ręce wpadła płyta główna Asrock A780GXH/128M i 3 sztuki AMD Phenom II X2 545. Jednego z nich udało mi się odblokować do pełnego Phenoma II X4 940. Bez zmiany napięcia dociągnąłem do 3.3GHz, do 3.6GHz vcore 1.45 temp. spora. Moje pytanie brzmi czy warto się przesiąść z e8400@4GHz+Asus P5k/epu.Co mi dłużej posłuży. Dodam, że po tej wymianie będę okolo 200zł na +. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 lekkie OT - skąd masz ASRocka? szukam go i nie mogę go znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caschvip Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Ze sklepu z Elbląga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zależy do czego głównie używasz komputera. W większości gier lepszy będzie E8400@4GHz, ale w grach korzystających z 4 rdzeni Phenom będzie lepszy. Phenom również starczy na dłużej, bo coraz więcej gier będzie korzystało z wielordzeniowości. A jeżeli jeszcze masz na tym zarobić 200zł to jak najbardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...