komski Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam.Miał ktoś do czynienia z taką płytą? Zastanawiam się czy procek INTEL CORE 2 DUO E8400 pójdzie na niej bez problemu.W specyfikacji płyt napisane jest że obsługuje FSB 800/1066/1333 MHz a ten procek ma częstotliwość magistrali 1333,jest również napisane że płyta obsługuje procki Intel Core 2 Duo (Wolfsdale core) E8xxx.Proszę o pomoc bo jak zaglądałem do biosu to byłem w szoku jak mało jest opcji i nie ma zmiany częstotliwości FSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 A czego sie spodziewales po plycie Asusa dla HP? Demona OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komski Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Nie ma jak wyczerpująca odpowiedz i pomoc.Dzięki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Nie ma jak wyczerpująca odpowiedz i pomoc.Dzięki... Ponawiam pytanie - czego spodziewasz sie po plycie ktora na Ebayu stoi za 150PLN? Dzialania? Tak, bedzie dzialac. Wydajnosci? Tu moze byc ciekawie - G33 nie jest zlem wcielonym. Podkrecania i bicia rekordow? Chyba clockgenem i hardmodami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/documen...292&lang=en CPU/Processor * Socket: 775 * Supports the following processors: o Intel Core 2 Quad (Yorkfield core) Q9xxx o Intel Core 2 Duo (Wolfsdale core) E8xxx o Intel Core 2 Quad (Kentsfield core) up to Q6600 o Core 2 Duo E6x00 (Conroe core) up to E6700 o Core 2 Duo E4x00 (Conroe core) up to E4400 Zastanawiam się czy procek INTEL CORE 2 DUO E8400 pójdzie na niej bez problemu.edit: 8400 na rdzeniu Wolfsdale bedzie działał. Edytowane 17 Sierpnia 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komski Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Podkręcać nie mam zamiaru na tej płycie ani bić rekordów,chcę tylko wiedzieć czy będzie skok wydajności jak zmienię procek z E2200 2.2 Ghz na tego CORE 2 DUO E8400i czy nie będzie żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Skok wydajności będzie... 2 osoby ci odpowiedziały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Podkręcać nie mam zamiaru na tej płycie ani bić rekordów,chcę tylko wiedzieć czy będzie skok wydajności jak zmienię procek z E2200 2.2 Ghz na tego CORE 2 DUO E8400i czy nie będzie żadnych problemów. Skok bedzie. Tyle ze stojac przed kupnem E8400 dla tej plyty chyba wolalbym kupic sobie AM2+... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komski Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Skok bedzie. Tyle ze stojac przed kupnem E8400 dla tej plyty chyba wolalbym kupic sobie AM2+... A co byś proponował? Te AM2+ są chyba na inne gniazdo. Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez komski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Tak to inne gniazdo. Masz kilka mozliwosci ktore naprawde beda lepsze od E8400 na kastratowej plycie. 1. To calkowita zmiana platformy - o ile dobrze licze mialbys kolo 800PLN po sprzedazy tej plyty, starego CPU i darowanie sobie E8400. Jak mniej to X2 240 na AsRocku. Jak wiecej to X3 na czyms - ludzie w dziale Co kupic? Ci pomoga jak przedstawisz sprawe. 2. Zostawic CPU, kupic dobra plyte na LGA775 i pozniej E7200 lub wiecej. Generalnie skieruj sie do ww dzialu i przejzyj troche watkow nt modernizacji czy zestawow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...