Skocz do zawartości
Dyrektorek

Karta Graficzna I Zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w najbliższym czasie planuję zakup karty graficznej i zasilacza. Myślę nad 275 GTX. Karta ma mieć przede wszystkim CICHE i wydajne chłodzenie. Czekam na Wasze propozycje. Nie musi być to 275 GTX. Moja dotychczasowa konfiguracja:

Enlight 340W

Intel Stoughton DG965O

Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz

2GB RAM-u

GeForce 8600GT

Co do zasilacza, to również musi być cichy. Myślałem nad BeQuietem, lecz też nie musi to być on. Najlepiej, aby wszystko było dostępne w jednym, jakimś popularnym sklepie. Liczę na Waszą pomoc. Chciałbym, aby wypowiadały się tylko osoby znające się na sprzęcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam tez miałem 8600 Gt i ba nawet podobny konfiguracje jak już wytrzymałeś sporo na tym sprzęcie to poczekaj 1,5 miecha jeszcze i wtedy kup sobie jakąś kartę graficzna i nowy zasilacz . Teraz bym się przeniósł w stronę kart ATI lepsza porównanie opłacalność i wydajności . Wiec albo kupisz kartę za 1,5 miecha z dx11 albo starsza serii kart bo ceny powinny jeszcze trochę spaść . PS no zasilacz to tez na bank do wymiany i ile masz kasy na zasilacz i kartę to się doradzi jak się teraz zdecydujesz zmieniać a z kupnem 2 przedmiotów w jednym sklepie internetowym nie będzie problemu pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam tez miałem 8600 Gt i ba nawet podobny konfiguracje jak już wytrzymałeś sporo na tym sprzęcie to poczekaj 1,5 miecha jeszcze i wtedy kup sobie jakąś kartę graficzna i nowy zasilacz . Teraz bym się przeniósł w stronę kart ATI lepsza porównanie opłacalność i wydajności . Wiec albo kupisz kartę za 1,5 miecha z dx11 albo starsza serii kart bo ceny powinny jeszcze trochę spaść . PS no zasilacz to tez na bank do wymiany i ile masz kasy na zasilacz i kartę to się doradzi jak się teraz zdecydujesz zmieniać a z kupnem 2 przedmiotów w jednym sklepie internetowym nie będzie problemu pozdro

Jednak będę teraz kupował. Mam jakieś 1200-1300 zł na zasilacz plus karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio kupiłem Radka HD 4890 z chłodzeniem Zerotherm od PowerColor (nie jest fabrycznie podkręcony) za 725 zł na esc.pl.

Chłodzenie jest dość ciche, ponoć cichsze i wydajniejsze niż to referencyjne (nie wiem, nie słyszałem tamtego).

Polecam go, bo osiągi w grach ma bardzo podobne do gtx 275 :)

a jak chcesz gtxa to takiego mi polecano -> http://www.1komp.pl/produkt-1-6-1192-31164...633_2400%29.htm

ale te gtxy mają 1 sporą wadę - są baaardzo duże, i w niektórych obudowach może im przeszkadzać kieszeń na HDD...

edit: Zasilacz może być np taki sam go mam i jestem zadowolony (jest dość cichy), wcześniej miałem BeQuiet i też był ok :)

Edytowane przez stichus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio kupiłem Radka HD 4890 z chłodzeniem Zerotherm od PowerColor (nie jest fabrycznie podkręcony) za 725 zł na esc.pl.

Chłodzenie jest dość ciche, ponoć cichsze i wydajniejsze niż to referencyjne (nie wiem, nie słyszałem tamtego).

Polecam go, bo osiągi w grach ma bardzo podobne do gtx 275 :)

a jak chcesz gtxa to takiego mi polecano -> http://www.1komp.pl/produkt-1-6-1192-31164...633_2400%29.htm

ale te gtxy mają 1 sporą wadę - są baaardzo duże, i w niektórych obudowach może im przeszkadzać kieszeń na HDD...

edit: Zasilacz może być np taki sam go mam i jestem zadowolony (jest dość cichy), wcześniej miałem BeQuiet i też był ok :)

Myślę, że 700W nie jest mi potrzebne. Czekam na dalsze propozyje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi