Skocz do zawartości
Fisthurry

Zestaw Bez Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc zamierzam teraz kupic sobie nowego kompa, czytałem że teraz na jesień będą miały premiery nowe karty graficzne. Więc czy teraz jest opłacalnośc kupowac karte za 750zł, pokroju HD4890 czy GTX275.

Zestaw bez karty :

Procesor:

AMD Phenom II X3 710 /2.6GHz, 95W, BOX, AM3/

420 zł

Płyta główna:

AsRock M3A785GMH/128M

290 zł

Pamięć RAM:

GoodRam 2GB 1333MHz CL9

120 zł

Dysk twardy:

Samsung 500GB 5400rpm 16MB cache SATA-II F2EG

179 zł

Nagrywarka DVD:

LG GH22NS50 SATA SecurDisc (black)

99 zł

Obudowa:

Asus TA-891 (black/silver)

115 zł

Zasilacz:

OCZ StealthXStream 500W

230 zł

Monitor:

Benq G2220HD (5ms, DVI, FullHD)

630 zł ok 2000zł z esc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli dostępność po premierze będzie taka jak obecnie 4770 i ceny adekwatne to nie, jeżeli ceny wystartują z niższej półki to aby zachęcić niezdecydowanych do przejścia na karty AMD to warto. Dowiemy się już za dwa tygodnie, o ile zapowiadany termin premiery nie zostanie przesunięty z początku września na przykład na koniec października ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli masz do wydania na karte graficzna ~750 zl to mozesz smialo brac teraz ;) jezeli amd wyda dobre grafy to na bank beda sporo wiecej kosztowaly. Coprawda te troche poleca z cena, ale czekac mozna w nieskonczonosc ;) Nie oplaca sie w tym momencie kupowac high endu typu 4870x2, gtx 280/285/295.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam 2 pytania/spostrzeżenia

1. płyta jest w formacie mikroATX , mam nadzieję że to zauważyłeś (mało miejsca na karty rozszerzeń)

2. albo dopłać do ocz modxstream pro albo wybierz ewentualnie fortrona fsp500-60gln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jak polecisz ? Będę robił OC procka i grafike, fakt też że aktualne ceny grafiki stanieją ;) Więc już np HD4890 będzie tańszy ;) Kupic zestaw bez grafiki ?(integra)

Wg mnie kup jakąś grafikę typu 8600GTS/1950XT (ja tak zrobiłem) na trzy miesiące do pół roku zależy od twojej cierpliwości. Potem sobie obejrzysz ceny i kupisz taką która będzie tańsza i lepsza bo już będą karty nVidii i nowe radeony w dobrej dostępności. Albo jedź na integrze, ale to jest za słabe do grania choćby w niskiej rozdzielczości.

A ja mam 2 pytania/spostrzeżenia

1. płyta jest w formacie mikroATX , mam nadzieję że to zauważyłeś (mało miejsca na karty rozszerzeń)

2. albo dopłać do ocz modxstream pro albo wybierz ewentualnie fortrona fsp500-60gln

Także wybrał bym płytę główna Gigabyte bez integry. Ma dobre OC HTT i ogólnie montowałem ją już i nieźle się spisuje.

Co do zasilacza to polecam Fortrony. Jak na tą cenę sa na prawdę solidne. Ale nie wszystkie, trzeba dobrze wybierać. GLN należy do tych najlepszych więc możesz śmiało go instalować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi