Poul Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Witam! Moje pytanie ogranicza sie wlasnie do tych dwoch kart. Zapowiedzi Gf FX byly naprawde ciekawe i spodziewalem sie jakiejs rewolucji w dziedzinie kart, jednak bardzo sie na tych kartach zawiodlem (szczegolnie na FX 5800, ktory w porownaniu do ceny wcale nie wypada tak super). Na dzien dzisiejszy nie znalazlem zadnego testu "starego" Gf4 Ti 4200 i "nowego" FX 5600. Ceny tych kart sa bardzo do siebie zblizone (FX jest tylko odrobine drozsza od Ti). Ponadto FX 5600 jak wiadomo obsluguje kilka nowych trybow i oparta jest na nowszym silniku graficznym. Jednak widzialem testy kart FX 5200 i 5800 i sie po prostu zalamalem. Jak jeszcze 5800 prezentuje dobry poziom (chociaz jak juz wczesniej wspomnialem spodziewalem sie czegos wiecej) to 5200 jest totalna porazka. Zastanawia mnie jak sprawa wyglada z karta FX 5600. Czyzby byla produktem rownie udanym jak Ti 4200 ?? Moze troche malo siedze w tym temacie, ale jakos nie slysze prawie nic o FX 5600, a cenowo wypada calkiem niezle. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 imo narazie żadnej karty rodziny poza 5800fx sie nie oplaca kupowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Algier Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 jak dla mnie na dzień dzisiejszy szkoda dokładać dodatkowo te 300 - 400 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 czekac na FX II a ,,jedynki'' stanieja :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 czekac na FX II a ,,jedynki'' stanieja :) czekać na fx3 to jedynki będą w cenie wody mineralnej. ja bym brał fx jak już (chociaż nie kupię bo nie mam kasy). zawsze nowsze i lepsze troszkę. no i nazwa :) masz najnowszą kartę nvidii a nie poprzednią genarację :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 czekac na FX II a ,,jedynki'' stanieja :) czekać na fx3 to jedynki będą w cenie wody mineralnej. ja bym brał fx jak już (chociaż nie kupię bo nie mam kasy). zawsze nowsze i lepsze troszkę. no i nazwa :) masz najnowszą kartę nvidii a nie poprzednią genarację :) tu akurat warto poczekac te 3 miechy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 czekac na FX II a ,,jedynki'' stanieja :) czekać na fx3 to jedynki będą w cenie wody mineralnej. ja bym brał fx jak już (chociaż nie kupię bo nie mam kasy). zawsze nowsze i lepsze troszkę. no i nazwa :) masz najnowszą kartę nvidii a nie poprzednią genarację :) tu akurat warto poczekac te 3 miechy sesja sie konczy w czerwcu (i hope so 8) ) wiec dluzej to nie ma co czekac bo wakacje uciekna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 FX 5800 - dzisiaj sie nie oplaca brac - mamy tanszy 3x R9700pro a te 10-15% wydajnosci sobie mozemy przebolec. FX5600 zastepuje ti4200 - w trybach bez AA i anizo prezenzuje sie tak samo ale jak juz powlaczamy AAx4 i anizox8 to ti4200 odstaje i to zdrowo - znow powiem, ze sie dzis nie oplaca. Ale co nowosc to nowosc. FX5200 - patrzac na jej wydajnosc w porownaniu do reszty siostr to porazka ale popatrzcie, ze karta rywalizuje bezposrednio a R9200. Nie dosc, ze R9200 jest wolniejszy od R9000pro to jeszcze FX5200 jest szybszy od R9000pro. Cena jeszcze nie ta ale juz powoli satysfakcjonuje. Wersja Ultra powinna byc w cenie 5200. Tak wiec im wyzszy model z serii FX tym bardziej sie go nie oplaca kupowac. Co innego jak sie dostanie w prezencie - pozdro berkut :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...