smurv Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 mam problem... radiatory termalright na mosfety, sa niklowane a ja potrzebuje je pomiedziowac [do mojego malego projektu :)] bylem w jednym z zakladow i koles nie chcial sie tego podjac... i tutaj pytanie do kogos kto sie orientuje, czy da sie to zrobic nie niszczac radiatorow ? z gory dziekuje za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Pozbądź się niklu i miedziuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smurv Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 w jaki sposob ? nie da rady tego oszlifowac a kwas zekomo moze to zniszczyc ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Z takimi zabiegami bym nie ryzykował, może pryśnij to farbą o odpowiednim kolorku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Nie wiem jak z niklem,ale ze srebrem,stalą nie miałem problemów. Wystarczy chlorek żelaza i do tego roztworu wrzucasz trochę miedzi aby się rozpuściła (może być miedź z przewodów elektrycznych-ja używałem zawsze resztek zawiesiny po wytrawianiu płytek drukowanych}. Wrzucasz potem elementy na nockę-dwie i pokrywają się same miedzią-z niklem nie experymentowałem więc lepiej przetestować na czymś innym z niklu. A gdyby zapodać napięcie i poddać elektrolizie,to nie powinno być problemu i z niklem. Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez Miodnyj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...