Skocz do zawartości
lipaaa

Asus P5k Pro Problem Z Temperaturami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien problem wlasnie zamontowalem plyte asus p5k pro (przesiadka z gigabyte) zrobilem update biosu do najnowszego i mam dziwne temp procka (e4500 default) w everescie i w biosie, wczesniej na gigabyte mialem temp na poziomie 30 stopni, teraz mam 41 stopni (a 2 poszczegulne rdzenie po 30 stopni) z kolei real temp pokazuje mi 33-34 stopnie (oczywiscie wszystko w spoczynku), czy ktos mial podobne problemy na tej plycie?? wiem tez ze pasta musi sie wygrzac ale to zazwyczaj max 5 stpopni wiec to chyba nie to, jezeli nawet to na starcie w giabyte mialem ok 32 stopni a teraz na ausuie 42 stopnie na starcie, musialem tez w biaosie ustawic wiatrak na manual i dlam mu optimal bo na auto asus dawal 1500obrotow podczas gdy na gigabyte mialem auto i byl na 1000obrotow

dodam tylko ze temperatury karty graficznej sa takie same jak mialem wczesniej wiec nie wiem o co chodzi z tym prockiem!! chlodzenie wykluczam bo na poprzedniej plycie zakladalem je pare razy tak samo i mialem dokladnie takie same tempy co to moze byc??

to jest roznica 10 stopni, nie wiem w jakie wyniki mam teraz wierzyc, chce zaczac podkrecac sprzet ale troche sie zmartwilem, czy dac spokoj everestowi i wierzyc w real temp?? czy to moze byc wina biosu?? i dlaczego real tem pokazuje co innego??

aha tem plyty to 51 stopni tez chyba za duzo, wszystkie kable spiete i pelen przewiew na plycie

Edytowane przez lipaaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...