lipaaa Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Witam, mam pewien problem wlasnie zamontowalem plyte asus p5k pro (przesiadka z gigabyte) zrobilem update biosu do najnowszego i mam dziwne temp procka (e4500 default) w everescie i w biosie, wczesniej na gigabyte mialem temp na poziomie 30 stopni, teraz mam 41 stopni (a 2 poszczegulne rdzenie po 30 stopni) z kolei real temp pokazuje mi 33-34 stopnie (oczywiscie wszystko w spoczynku), czy ktos mial podobne problemy na tej plycie?? wiem tez ze pasta musi sie wygrzac ale to zazwyczaj max 5 stpopni wiec to chyba nie to, jezeli nawet to na starcie w giabyte mialem ok 32 stopni a teraz na ausuie 42 stopnie na starcie, musialem tez w biaosie ustawic wiatrak na manual i dlam mu optimal bo na auto asus dawal 1500obrotow podczas gdy na gigabyte mialem auto i byl na 1000obrotow dodam tylko ze temperatury karty graficznej sa takie same jak mialem wczesniej wiec nie wiem o co chodzi z tym prockiem!! chlodzenie wykluczam bo na poprzedniej plycie zakladalem je pare razy tak samo i mialem dokladnie takie same tempy co to moze byc?? to jest roznica 10 stopni, nie wiem w jakie wyniki mam teraz wierzyc, chce zaczac podkrecac sprzet ale troche sie zmartwilem, czy dac spokoj everestowi i wierzyc w real temp?? czy to moze byc wina biosu?? i dlaczego real tem pokazuje co innego?? aha tem plyty to 51 stopni tez chyba za duzo, wszystkie kable spiete i pelen przewiew na plycie Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez lipaaa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Temperatur i napięć nie mierzy się programami! Jeśli radiator procesora po 2-3 godzinach pracy komputera nie parzy w palce, to nie widzę powodu do siania paniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 http://forum.purepc.pl/Socket-423-478-775-...35-t233199.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...