Skocz do zawartości
IchimaruYo

Czy Zmieści Sie Jakies Większe Chłodzenie W Budzie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam za jakiś czas chcę sobie kupić nowe chłodzenie do procesora ,zastanawiałem się na scythe ninja/katana ,pentagramem freezone lub zalmanem 9600/9700 (niepamiętam dokładnych liczb ^^)lecz nie jestem pewien czy któreś z tych coolerów zmieści mi sie w obudowie :sad: .Jeśli sie nie mylę ,to moja obudowa jest firmy CODEGEN(dokładnej nazwy nie podam gdyż jest to stara obudowa ).Dodam że od środka intelowskiego coolera do Grilla zasilacza jest 7cm .

Proszę o fachową i szybką poradę ,ponieważ jeżeli pośpieszę sie z kasą to cooler zakupie w przyszłym tygodniu :wink:

Pozdro.

post-175017-1250613294_thumb.jpg

post-175017-1250613363_thumb.jpg

post-175017-1250613387_thumb.jpg

post-175017-1250613409_thumb.jpg

Edytowane przez IchimaruYo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta buda jest troszkę za wąska na duże coolery jak Karakorum czy Mugen.

Powinieneś najpierw zaopatrzyć się w jakąś sensowną obudowę, np. tanie Cooler Mastery z serii Elite. W tym blaszaku nie masz żadnej wentylacji, więc kupowanie coolera mija się troszkę z celem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra ,w przyszlym miesiacu zastanowie sie nad kupnem nowej budy Cooler Master Elite ktora mi poleciles :wink: .

A czy na dzien dzisiejszy nie zmiesci mi sie w tej obudowie jakis inny lecz wydajny zestwa chodzacy(tak do 100zl) hmm... moze jakis pentagram freezone NXC-100 ???

Co o nim sadzicie? :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki procek, jakie temperatury? Orby są już trochę nie na czasie ;)

W większości wypadków wystarcza Karakorum, to w tej chwili najlepszy cooler w kategorii cena/jakość, najwyżej nie zamkniesz obudowy.

Ale zmień najpierw obudowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki procek, jakie temperatury? Orby są już trochę nie na czasie ;)

W większości wypadków wystarcza Karakorum, to w tej chwili najlepszy cooler w kategorii cena/jakość, najwyżej nie zamkniesz obudowy.

Ale zmień najpierw obudowę.

Karakorum wejdzie w tą budę i jeszcze zostanie 5mm luzu przy ściance.

Jeśli chodzi o orby-może nie są na czasie,ale są skuteczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procesor to Intel Celeron D 331 ,lecz za 3(góra 4dni) kupuje Intel Dual Core E5200 i na wejście OC :wink: Celeron w Idle osiąga od 30*-32* do temp w stresie ok 48*-54*.

Mam jedno pytanie do was ,mianowicie co to są te orby ?Sorry ze sie pytam ale wszyscy wokół "orby" "orby" a ja nie wiem o co kaman :razz: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha to dzięki za info :wink: A może ktoś z was znalazł porównanie chłodziwa intelowskieo kontra freezone NXC ?O ile lepszy jest to produkt to nie wiem , teraz sie zastanawiam czy kupic tego NXC teraz a za miesiąc jak zmienię budę na CM Elite to bym sprzedał freezona i bym kupił nowy :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle kombinujesz...

Kup najpierw obudowę, potem proca, zobacz jakie będzie miał temperatury i dopiero zajmij się jego schłodzeniem.

Kupno tego NXC to ładnych parę zł w plecy, które możesz przeznaczyć na coś sensowniejszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radzę Ci poszukać używanego Scythe Mugen, Karak przy kręconych Quadach nieszczególnie daje radę.

Zastanawia mnie jeszcze po co Ci mocny kręcony procesor, przy raczej słabych pozostałych podzespołach (zasilacz, grafika, pamięć)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha to dzięki za info :wink: A może ktoś z was znalazł porównanie chłodziwa intelowskieo kontra freezone NXC ?O ile lepszy jest to produkt to nie wiem , teraz sie zastanawiam czy kupic tego NXC teraz a za miesiąc jak zmienię budę na CM Elite to bym sprzedał freezona i bym kupił nowy :razz:

Wszystko jest lepsze od obecnego intelowskiego BOX'a grubości plastra cytryny :D

Radzę Ci poszukać używanego Scythe Mugen, Karak przy kręconych Quadach nieszczególnie daje radę.

A Ty masz tylko jedną śpiewkę o quadach?

Przecież gość napisał że kupuje E5200.

Edytowane przez Miodnyj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi