Nelchael20 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Witam Mam takie pytanie, otóż na stronie sklepu agito, w opisie tego modelu twierdzą że procesor można podpiąć pod am3 jak i również pod socket am2+. Nie wiem na ile jest to prawdą, do tej pory spotykałem w opisach jego parametrów jedynie złącze am3. Jeśli rzeczywiście działa pod podstawką am2+ to by sie dobrze składało, bo za nic nie mogę znaleźć jakiejś w miarę taniej płyty pod am3. Jeśli jednak nie, to czy możecie polecić jakiś procesor pod am2+? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Witam Mam takie pytanie, otóż na stronie sklepu agito, w opisie tego modelu twierdzą że procesor można podpiąć pod am3 jak i również pod socket am2+. Nie wiem na ile jest to prawdą, do tej pory spotykałem w opisach jego parametrów jedynie złącze am3. Jeśli rzeczywiście działa pod podstawką am2+ to by sie dobrze składało, bo za nic nie mogę znaleźć jakiejś w miarę taniej płyty pod am3. Jeśli jednak nie, to czy możecie polecić jakiś procesor pod am2+? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam;) Ojj widac ze nie czytales zbyt uwaznie informacji gdy byla premiera procesorow na AM3... "Obsługujące podstewkę AM3 (Pamięci DDR3), oraz AM2+ (Pamięci DDR2)." to cytat z jednej aukcji pierwszej znalezionej. Ponieważ: Procesory AM3 mają wbudowany kontroler pamięci DDR3 i DDR2, dlatego działają na płytach AM3 i AM2+ Procesory AM2+ Mają wbudowany kontroler DDR2 przez co działają tylko na płytach AM2+... Ehhh Zal.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Parę linijek niżej masz temat w którym powinieneś zadać to pytanie, w zasadzie już sama jego treść jest odpowiedzią. Tak, Athlon II działa na płytach AM2+, a twój temat pewnie zaraz poleci do kosza. EDIT: Eh Sector19 był szybszy. Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez WestCoach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Wystarczyło spojrzeć na stronie AMD. Procesor działa zarówno na AM2+ jak i na AM3, ponieważ posiada dwa kontrolery pamięci, DDR2 i DDR3. W miarę tania płyta pod AM3 to np Gigabyte GA-MA-770T-UD3P, płyta bardzo dobra, w OC przewyższa modele dwukrotnie droższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nelchael20 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 (edytowane) Ehh, biję się w pierś, najwidoczniej przeoczyłem te informacje, sesja wrześniowa z majcy najwidoczniej robi swoje, jeszcze jak nauka absorbuje czas wieczorny(kiedyś spędzany prze zemnie na przeglądaniu po sieci nowinek z świata gier i sprzętu) bo w dzień znowu praca, takie fakty mogą mi umknąć. Niemniej dziękuję za odpowiedź :wink: Swoja drogą pojęcia nie miałem że podstawka ma coś w spólnego z obsługiwanym ramem:P Pozdrawiam Jeśli ktoś mógł by polecić płytę główną tak do 200zł(pod am2+) byłbym wdzięczny :wink2: Płyta która polecił NeoMagNeT obsługuje ddr3, kiedy ja juz zakupiłem ddr2(chodź teraz to już nie jestem pewien czy to istotne, więc nie zjedzcie mnie jak się okaże że to wsio rybka które pamięci podepnę) Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 18 Sierpnia 2009 przez Nelchael20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Za 220zł masz ASRocka A770DE+, w sklepach często piszą że to to płyta AM3 ale to nieprawda. Jest to jedna z bardziej opłacalnych płyt, bo mimo niskiej ceny posiada wszystko co potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Kup x2 240. Kręci się podobnie i jest zauważalnie tańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...